Британська розвідка дізналася про нові проблеми армії РФ на фронті
Категорія
Політика
Дата публікації

Британська розвідка дізналася про нові проблеми армії РФ на фронті

Британська розвідка дізналася про нові проблеми армії РФ на фронті
Джерело:  online.ua

Згідно з даними британських розвідників, армія РФ зіткнулася з браком засобів контрбатарейної боротьби − це стає причиною нових серйозних проблем для окупантів безпосередньо на полі бою.

Джерело: Міноборони Великої Британії 

Розвідка Британії фіксує нові проблеми у російських військ

Британське оборонне відомство звертає увагу на те, що шанси на виживання російських сухопутних сил залежать від ефективного виявлення української артилерії і вибивання її власною артилерією.

Що важливо розуміти, одним із найважливіших компонентів цього підходу є контрбатарейні радіолокаційні станції, які дають можливість командувачам швидко встановити місцезнаходження ворожих гармат.

Росія потерпає від все більшої нестачі контрбатарейних РЛС, особливо її сучасних "Зоопарк-1M". Найімовірніше, досі продовжує функціонувати лише невелика кількість систем з тих, які були розгорнуті на початку, - наголошують британські розвідники.

Що відомо про втрати армії РФ

Британські розвідники звертають увагу на те, що 2 тижні тому з’являлися інформація про ще одну знищену систему Зоопарк-М1 поблизу району відповідальності 58-ї загальновійськової армії.

Ба більше, як відомо, її командувач, генерал-майор Іван Попов заявив про своє звільнення, яке нібито спровокувала його скарга на стан справ в армії, зокрема, на нестачу засобів контрбатарейної боротьби.

На переконання іноземпних експертів, скарги Попова також підтверджують дані про те, що артилерія продовжує відігравати центральну роль у веденні бойових дій армією РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?