Аваков хоче боротися з Путіним за допомогою російської мови
Категорія
Україна
Дата публікації

Аваков хоче боротися з Путіним за допомогою російської мови

Аваков хоче боротися з Путіним за допомогою російської мови
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков неочікувано для всіх запропонував створити проукраїнський російськомовний телеканал для усунення монополії пропаганди РФ на міжнародному інформаційному ринку. На переконання урядовця, будь-яка мова живе і розвивається в середовищі її носіїв, тому "неможливо цей процес ні зупинити, ні заборонити", передає ONLINE.UA з посиланням на допис міністра у Фейсбук.

"Російська мова - не торгова марка з правом повного розпорядження! Старша за походженням українська мова, безумовно, багатша, образніша та яскравіша за російську - сперечайтеся хто хоче - але нашій, українській культурі належить і весь корпус літературної спадщини наших класиків, зокрема й тих, хто писав російською. Чому ми, українці, маємо відмовлятися від мови Гоголя, Квітки-Основ'яненка, Шевченка, Носова, Зощенка, Булгакова, Віктора Некрасова й сотень інших прекрасних українських російськомовних письменників?" - підкреслив очільник МВС.

Арсен Аваков, який вважає себе "російськомовним українським націоналістом", запевняє, що нашій країні потрібно підтримувати розвиток "НАШОЇ російської мови, якою розмовляють мільйони українців, і давати їй можливість вільно розвиватися". Також міністр звернув увагу на те, що державною мовою, поза сумнівом, може бути лише українська.

"Проте російська, кримськотатарська, румунська, угорська, болгарська та інші мови, які живуть в Україні, - мови спілкування і культури, сімейної спадщини, частина багатої української культурної аури. Ці мови також належать українцям!" - каже урядовець.

Окрім того, очільник МВС заявив про доцільність використання російської мови для контрпропаганди.

"В умовах підступної гібридної війни, розв'язаної проти України путінським режимом, у якій така велика пропагандистська складова, - ми не лише можемо, а й зобов'язані використовувати російську мову для контрпропаганди", - зазначив Арсен Аваков.

Він також нагадав про те, що російською мовою розмовляють і розуміють її близько 300 мільйонів людей у світі.

"З них лише половина (!) живе в РФ. Для багатьох, хто розуміє російську мову, важливо мати можливість отримувати чесну, а не путінську інформацію своєю мовою", - вважає міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв,  про що домовилися Путін, Меркель і Макрон  під час переговорів по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?