Аваков офіційно подав у відставку — МВС
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков офіційно подав у відставку — МВС

Аваков офіційно подав у відставку — МВС
Джерело:  online.ua

Голова Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков виступив з офіційним підтвердженням щодо своєї раптової відставки з відповідної посади.

Джерело: МВС

За словами без п'яти хвилин ексміністра, він вдячний кожному службовцю, з яким працював усі ці роки.

"Відповідно до частини першої статті 18 Закону України "Про Кабінет Міністрів України" подав заяву про відставку з посади Міністра внутрішніх справ. Дякую команді МВС за роки спільної праці. Дякую кожному офіцеру, рядовому і службовцю", - говориться у заяві.

Кар'єра Авакова в уряді

Арсен Авакова, як вже згадувалося, очолив міністерство 2014 року, коли вже тривала російська агресія в Україну. Саме під його керівництвом тривали різноманітні реформи, однією з яких перш за все стала реформа поліції.

Після завершення каденції уряду Арсенія Яценюка голова МВС зберіг посаду вже у Кабінеті міністрів Володимира Гройсмана, який обіймав крісло прем’єр-міністра аж до середини 2019 року, коли президентські вибори виграв Володимир Зеленський, а його партія “Слуга народу” сформувала першу в історії монобільшість у Верховній Раді.

Навіть в умовах, коли держслужбовці часів Петра Порошенка та навіть старі відомі політики були вичавлені новими обличчями в українській владі, Аваков зумів зберегти посаду.

Відставка Авакова

Утім, період роботи в МВС за часів президента Зеленського для політика відзначився найбільшою кількістю скандалів. Зокрема, ледь не кожен вуличний протест проти жорстокості з боку правоохоронців чи корупції супроводжувався гаслами про “чорта” Авакова.

Водночас із цим знаходилися люди, які прямо говорили про те, який міністр внутрішніх справ наразі важливий елемент українського уряду. Зокрема з подібними коментарями про високу ефективність відзначився сам Зеленський.

Окремі нардепи “Слуги народу” взагалі за кілька місяців до відставки Авакова стверджували, що навіть попри всі скандали (зокрема корупційні) цей міністр - один зі стовпів національної безпеки України через кількість та характер підконтрольних йому структур - МВС, Нацполіція, Нацгвардія тощо.

Передбачається, що вже найближчими днями, коли відбудуться пленарні засідання Ради, нардепи проголосують щодо заяви Авакова про відставку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?