У Раді поставили крапку в питанні про відставку Авакова
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді поставили крапку в питанні про відставку Авакова

У Раді поставили крапку в питанні про відставку Авакова
Джерело:  online.ua

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає ефективною роботу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Він вважає необґрунтованими критику українців на адресу глави МВС і вимоги про його відставку.

Джерело: Радіо Свобода

"Я думаю, що міністр внутрішніх справ - на своєму місці. Він досить ефективно виконує свої функції. Критикувати всіх можна. І мене, і його, і народних депутатів України. Але я думаю, що він відповідає тій посаді, яку сьогодні займає", - відповів Разумков на питання, чому Рада досі не відправила Авакова у відставку.

Відставка Авакова

Питання про відставку Авакова знову стали обговорювати після появи інформації про те, що звільнення міністра внутрішніх справ ніби вже готують в Офісі президента. З'явилися чутки про те, що коли почнеться наступна сесія парламенту, а це станеться у вересні, можуть дати хід торішньої постанові Верховної Ради з приводу Авакова.

Наближені джерела до Банкової підтверджують, що питання подальшого перебування Авакова в міністерському кріслі обговорюється, але остаточне рішення президент ще не прийняв. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Місяць тому під час пресконференції з нагоди другої річниці свого президентства Володимир Зеленський назвав умови звільнення Авакова. Він запевнив, що буде "серйозно говорити" з міністром"внутрішніх справ в разі, якщо суд визнає Яну Дугар, Юлію Кузьменко та Андрія Антоненко невинними у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

"Якщо засудили незаконно, то я буду серйозно говорити з міністром. Чи зможе він залишитися в такій ситуації? Ні. От і все, і він це знає, і ми розуміємо складність цього процесу", - сказав Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?