Аваков розкрив справжню причину блокування каналів Медведчука
Категорія
Україна
Дата публікації

Аваков розкрив справжню причину блокування каналів Медведчука

Аваков розкрив справжню причину блокування каналів Медведчука
Джерело:  online.ua

4 лютого очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков попередив українських громадян про те, що протягом останнього тижня на Донбасі спостерігається різке загострення ситуації. Окрім того, посадовець звернув увагу на те, що мирного процесу вже немає. За словами міністра, на тлі останніх подій, що відбуваються на Сході нашої країни, глава держави Володимир Зеленський вирішив ввести в дію санкції РНБО проти проросійських телеканалів, які належать куму Путіна Віктору Медведчуку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "1+1".

"Напередодні що відбувалося? Що обговорювалось на тому ж засіданні РНБО (про санкції – ред.) , у кабінеті президента. Президент був змушений Хомчака (головнокомандувача ЗСУ – ред.) негайно відправити на схід, на лінію фронту. Бо у нас там відбувається різке загострення ситуації за останній тиждень. Ніякого мирного процесу вже немає. Діють снайперські пари, діють міномети, обстріли. Війна йде", – заявив глава МВС.

Арсен Аваков звернув увагу на те, що на рішення Володимира Зеленського щодо введення санкцій щодо телеканалів пов’язаних із кумом Путіна Віктора Медведчуком, треба дивитись через призму загострення на Донбасі.

Варто нагадати про те, що сам Володимир Зеленський уже публічно коментував блокування каналів "112 Україна", NewsOne і Zik, юридичним власником яких є народний депутат з фракції ОТЗЖ Тарас Козак, а фактичним — український олігарх та кум російського президента Віктор Медведчук. Український лідер зізнався, що це рішення для нього особисто було дуже важким, однак вкрай необхідним. Президент наголосив, що наша країна завжди підтримувала свободу слова, й тому не збирається закривати очі на російську пропаганду, яка підриває Україну на шляху до Євросоюзу та євроатлантичної інтеграції. Про загострення на Донбасі Зеленський не згадував.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Володимир Зеленський ініціював перевірку готовності військових частин ЗСУ, що виконують завдання в Операції об’єднаних сил на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?