На Донбасі екстрено розпочалася перевірка готовності військ ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі екстрено розпочалася перевірка готовності військ ЗСУ

На Донбасі екстрено розпочалася перевірка готовності військ ЗСУ
Джерело:  online.ua

3 лютого офіційно стало відомо, що за дорученням глави держави Володимира Зеленського та відповідно до Плану контролю за діяльністю Збройних сил України та інших військових формувань у 2021 році Офіс Глави держави розпочав інспекційну перевірку стану готовності до виконання завдань органів військового управління, з’єднань та військових частин ЗСУ, що виконують завдання в Операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей. Згідно з останніми даними, екстрена перевірка стартувала ще 2 лютого - вона  затверджена розпорядженням Президента № 12 від 1 лютого 2021 року. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Основною метою інспекції є перевірка стану готовності сил і засобів, задіяних в ООС, до виконання завдань за призначенням, а також визначення ефективності заходів, які вживаються керівництвом Міністерства оборони України та ЗСУ, інших органів військового управління щодо всебічного забезпечення сил із засобів, що виконують завдання на сході держави. Крім того, перевірка спрямована на виявлення чинників, що негативно впливають на стан готовності сил і засобів до виконання завдань",- йдеться в офіційному повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що до участі в інспекційній перевірці уже залучили представників Офісу Президента України, Апарату Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони та Збройних сил України.

Окрім того зазначається,що за результатами перевірки буде підготовлена доповідь Володимиру Зеленському, а також пропозиції щодо подальшого нарощування спроможностей ЗСУ та вирішення наявних проблем у сфері оборони держави.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Верховній Раді нарешті відреагували на конфлікт, який спалахнув між міністром оборони Андрієм Тараном та головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком. Українські журналісти дізналися, що останнім часом вони не спілкуються, через що гальмують низку надважливих рішень для армії країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?