У Раді прокоментували конфлікт між ЗСУ та Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді прокоментували конфлікт між ЗСУ та Міноборони

У Раді прокоментували конфлікт між ЗСУ та Міноборони
Джерело:  online.ua

В українському парламенті нарешті прокоментували конфлікт, який виник між міністром оборони Андрієм Тараном та головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком. Українські журналісти дізналися, що останнім часом вони не спілкуються, через що гальмують низку надважливих рішень для армії країни. Представниця комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки Ірина Верещук підтвердила, що в Офісі Президента знають про конфлікт між військовими генералами. Політикиня запевняє, що там не залишаються осторонь процесів у цій справі, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами народної обраниці, розгортання конфлікту контролюють. Втім, якщо його не вдасться вирішити, то члени профільного комітету звертатимуться до президента України.

"Те, що ми сьогодні бачимо, виходить за рамки загальноприйнятого розуміння того, як треба вирішувати конфлікти всередині оборонного відомства", – каже Ірина Верещук.

Вона також розповіла, що Тарана та Хомчака запросили на засідання комітету з питань нацбезпеки, яке відбудеться 3 лютого 2021 року. Зокрема, там у закритому режимі заслухають позиції обох сторін. Політикиня звертає увагу на те, що від військових генералів хочуть почути переконливі аргументи та зрозуміти, чи вони усвідомлюють наслідки цього публічного конфлікту.

На переконання депутатки, поведінка міністра оборони та командувача ЗСУ є неприпустимою. Проте вона зазначила, що потрібно таки дочекатися рішення комітету після засідання, адже наразі оцінювати ситуацію без позицій обох сторін несправедливо. Верещук вважає, що цей конфлікт не буде затягуватись надовго.

"Депутатка зауважила, що наприкінці 2020 року представники комітету вже зверталися до президента. Зокрема, вони виклали свої аргументи щодо конфлікту в листі та пояснили ситуацію, яка відбувається. Втім, якщо це не допоможе, то члени комітету проситимуть про зустріч із Зеленським", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2 лютого Раду сколихнув новий скандал через реформу СБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?