Раду сколихнув новий скандал через реформу СБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Раду сколихнув новий скандал через реформу СБУ

Раду сколихнув новий скандал через реформу СБУ
Джерело:  online.ua

Український парламент 2 лютого сколихнув новий сексистський скандал, який розгорівся через заяву народного обранця від "За майбутнє" Сергія Рудика. Політик під час свого виступу згадав колежанку Мар'яну Безуглу, та натякнув, що 32-річна жінка з медицини не повинна закликати реформувати СБУ. На його слова миттєво вірдреагували інші нардепи. Депутатка від "Голосу" Інна Совсун виступила у парламенті з цього приводу. Політикиня звернула увагу на те, що жінки, незалежно від віку, можуть мати значно більші досягнення, ніж окремі чоловіки. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

"Його подив викликає, що говорити може жінка, особливо, якщо їй 32 роки...Жінки можуть досягати успіху у будь-якому віці і головне, що вони мають право говорити на рівних з чоловіками. Завжди. Якщо їм відмовляють у праві висловитись, якщо їм дорікають їхньою статтю, то це має дуже чітку назву – сексизм", – заявила Совсун.

На переконання депутатки, до сексизму вдаються тоді, коли не вистачає сили аргументів, компетентності та професіоналізму. Вона також звернула увагу на те, на такі випадки потрібно реагувати, оскільки їх стає дедалі більше.

Зазначимо, що Сергій Рудик, виступаючи в Раді, здивувався, що народна обраниця від "Слуги народу" Мар'яна Безугла закликала схвалити законопроєкт про реформу Служби безпеки України. Політик додав, що жінка ніколи не працювала у відповідній сфері, але закликає підтримати ініціативу про скорочення працівників СБУ в країні, де триває війна.

"Мене дивує, чого дівчина, якій 32 роки, яка пропрацювала в системі охорони здоров’я, і ні дня, сподіваюсь, не працювала в цій структурі, закликає проголосувати за один із дуже важливих документів, враховуючи, що ми країна, яка воює", – заявив Рудик.

Такожполітик порівняв виступ Безуглої із нардепкою 8 скликання Іриною Сисоєнко. Рудик сказав, "Сисоєнко, яка дупля не різала в медицині, закликала за неї голосувати".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Раді уточнили, як працюватиме СБУ після реформи Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?