У Раді уточнили, як працюватиме СБУ після реформи Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді уточнили, як працюватиме СБУ після реформи Зеленського

У Раді уточнили, як працюватиме СБУ після реформи Зеленського
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України працюватиме у майбутньому з фокусом на національну безпеку, контррозвідку, боротьбу проти тероризму. У парламентській фракції “Слуга народу” прокоментували відповідну ініціативу з реформування відомства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “РБК-Україна”.

За словами Олександра Завітневича — голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, законопроєкт №3196-д надасть спецслужбі сучасного вигляду та позбавить невластивих економічних функцій.

“Для України сьогодні надважливо, щоб СБУ змістила фокус уваги із розслідування того, що вже відбулось, на роботу на випередження, а саме — недопущення особливо суспільно небезпечних злочинів проти національної безпеки. Це має стати пріоритетом нашої спецслужби”, - вважає Завітневич.

Запобігання злочинам проти всієї України коштуватиме дешевше, аніж боротьба з їхніми наслідками, вважає нардеп.

Голова партії Олександр Корнієнко назвав історичними рішення про реформу СБУ та створення Бюро економічної безпеки, якому нададуть відібрані в іншої спецслужби функції.

“Україна почала реформу СБУ ще 15 років тому, але досі це була реформа тільки на словах. Прихід до влади команди президента Зеленського нарешті зрушив трансформацію силових органів з мертвої точки. Тепер вони стануть сучасними, а їхня діяльність прозорою. Те, що старі політики обіцяли десятиліттями, змогли зробити тільки ми”, - додав політик.

Нардепка Мар’яна Безугла, яка стала співавторкою документу, звернула увагу на припинення тиску силовиків на бізнес.

“Нарешті Україна розпочинає реальну, а не фасадну реформу СБУ, яка взагалі-то була побудована ще за радянським зразком. Серед головних змін — нова архітектура української спецслужби”, - резюмувала вона.

Водночас спецслужба збереже можливість роботи на підтримку захисту економіки держави. Це передбачатиме недопущення контролю країни-агресора над критичними об’єктами інфраструктури чи підприємств.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні у Верховній Раді відбулося голосування з приводу законопроєкту про реформування Служби безпеки України. Документ, поданий президентом Володимиром Зеленським, ухвалений за основу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?