Аваков терміново звернувся до міжнародної спільноти - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Аваков терміново звернувся до міжнародної спільноти - що відбувається

Аваков терміново звернувся до міжнародної спільноти - що відбувається
Джерело:  online.ua

Очільник МВС України Арсен Аваков неочікувано для всіх звернувся по допомогу до кількох країн для розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. Такою інформацією поділився тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор під час спілкування із журналістами в Києві, передає ONLINE.UA.

"Аваков провів дуже детальний брифінг для нас, закордонних послів. Але водночас я читаю, що пише українська преса, і чудово розумію, що є питання. Аваков запитав кілька держав-партнерів про допомогу (у розслідуванні. - ред.). І мені відомо, що кілька з них зараз вивчають, чим би ми могли допомогти", - сказав Тейлор.

За словами американського дипломата, він не впевнений у тому, що Аваков особисто переконаний у провині тих, кому висунули офіційні звинувачення у вбивстві Шеремета.

"Він не повідомив нас про свої висновки, але він сказав, що попереду "багато роботи". Тому я справді не думаю, що і він сам переконаний", - додав Тейлор.

Як відомо, один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що підозрюють щонайменше п’ятьох осіб: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко ("Лісу"), музиканта й добровольця Андрія Антоненка ("Riffmaster"), добровольців Владислава та Інну Грищенків ("Бучу" й "Пуму").

Раніше ОNLINE.UA повідомляв, що  проти Авакова подав позов  і підозрюваний у справі вбивства журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко. Серед відповідачей за цим позовом виступають також президент Володимир Зеленський, перший заступник голови Нацполіціі Євген Коваль, генпрокурор Руслан Рябошапка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?