Аваков терміново звернувся до України через загрозу - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков терміново звернувся до України через загрозу - що сталося

Аваков терміново звернувся до України через загрозу - що сталося
Джерело:  online.ua

Напередодні потужні пожежі охопили окремі райони Харківської та Луганської областей. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оголосив, що боротьба з полум'ям успішно триває станом на четвер, 3 вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відомство.

За оприлюдненими даними, до ліквідації пожеж залучили спеціальну авіацію, моніторинг встановив відсутність відкритого вогню. Два літали АН-32П та гелікоптер Мі-8 ДСНС не виявили загрози населеним пунктам.

"Пожежа набула такого стрімкого поширення через значні пориви вітру – більше 15 м/с. Навколо населених пунктів, які знаходяться в лісовому масиві, не було мінералізованих смуг. На цей час 22 домогосподарства постраждали від вогню, 33 людини були змушені покинути свої будинки", - пояснив Аваков.

Він наголосив, вже 3 вересня відбудеться термінове засідання спеціальної комісії, яка вирішить долю матеріальної компенсації людям, які зазнали пошкодження майна через надзвичайну ситуацію.

"Господарі повністю знищених будинків отримають максимальну компенсацію – приблизно 300 тисяч гривень. Люди, які постраждали менше – отримають меншу компенсацію. На місці буде працювати спеціальна комісія, яка оцінить наслідки пожежі", - підкреслив міністр.

Він пояснив також, у разі зникнення у вогні документів, слід звернутися з їх переліком до представників МВС та Харківської ОДА.

Як повідомляв ONLINE.UA, одразу у двох українських регіонах у середу, 2 вересня, спалахнули лісові пожежі. Президент Володимир Зеленський з приводу цієї загрози скликав термінову нараду — він знаходився у цей день саме на Харківщині. Вогонь охопив сотні гектарів, відомо про постраждалі домівки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?