Зеленський зібрав термінову нараду через нову загрозу - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський зібрав термінову нараду через нову загрозу - що сталося

Зеленський зібрав термінову нараду через нову загрозу - що сталося
Джерело:  online.ua

Одразу у двох українських регіонах у середу, 2 вересня, спалахнули лісові пожежі. Президент Володимир Зеленський з приводу цієї загрози скликав термінову нараду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За оприлюдненими даними, площа верхової пожежі сягає 100 гектарів, водночас загальний обсяг займання охопив 400 гектарів.

Президента проінформували про знищення вогнем 8 будинків в одному з селищ, яке налічує до 150 загалом. Представники ДСНС залучили для боротьби з загрозою усіляку необхідну техніку та необхідну кількість вогнеборців.

Поки що місцеве населення відмовляється від евакуації, яку їм запропонували.

"Попередня причина пожежі – загоряння смітника, з якого через пориви вітру вогонь перекинувся на ліс. Однак правоохоронні органи не виключають версії підпалу. Триває ліквідація пожеж, але ситуація ускладнюється через сильні пориви вітру", - наголосили в ОПУ.

Державний лідер під час наради заявив, що триматиме на особистому контролі ліквідацію пожежі.

"Вимагаю швидких реакцій на подібні події. У разі потреби ми маємо організувати евакуацію всіх людей, думати насамперед про їхню безпеку. Все має бути зроблено для якнайшвидшої локалізації та гасіння. А також вже маємо думати про виділення фінансування для покриття втрат. Не потім, а вже зараз", - оголосив Зеленський.

Слід нагадати, нещодавно пожежі охоплювали й інші регіони України. Наприклад, на Луганщині полум'я призвело до короткотривалого припинення вогню в зоні ООС, бо його неможливо було загасити через наближеність до фронту.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2 вересня офіційно стало відомо, що представники команди українського лідера Володимира Зеленського в Тристоронній контактній групі терміново зберуться, щоб обговорити скандальні заяви про війну на Донбасі, що лунали від заступника голови делегації Вітольда Фокіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?