Команда Зеленського збирається на екстрене засідання - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Команда Зеленського збирається на екстрене засідання - що відбувається

Команда Зеленського збирається на екстрене засідання - що відбувається
Джерело:  interfax.com.ua

2 вересня офіційно стало відомо, що представники команди українського лідера Володимира Зеленського в Тристоронній контактній групі терміново зберуться, щоб обговорити скандальні заяви про війну на Донбасі, що лунали від заступника голови делегації Вітольда Фокіна. Очільник української делегації Леонід Кравчук звернув увагу на те, що це не він ухвалював рішення про призначення Фокіна на цю посаду. Що важливо розуміти, про відставку Фокіна поки що не говорять, але члени української сторони в ТКГ домовились зібратися і обговорити усі "спірні питання". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Леонід Кравчук наголосив, що його заступник має обґрунтувати свою позицію щодо війни на Донбасі. За його словами, скандальні висловлювання Фокіна обговорять на засіданні, і кожен член делегації висловить свою думку.

"Це не наше рішення (про призначення Фокіна – ред.). Це рішення глави держави. Фокін призначений на цю посаду указом президента", - пояснив Кравчук.

На думку українського політика, оскільки рішення про призначення Фокіна на посаду ухвалював не він, то й вирішувати подальшу долю свого заступника не може. Він звернув увагу на те, що їх обох запросили до Офісу Президента і запропонували посади.

На переконання колишнього президента країна, Фокін має право висловлювати власну думку. Проте політику потрібно не забувати, що він вже "не просто Фокін, а він – заступник глави делегації, член делегації України в Тристоронній контактній групі". Якщо позиція Фокіна суперечить, наприклад, законпроєкту, який прийняла Рада, висловлювати її він не має права.

Як повідомляв  ONLINE.UA, 31 серпня спікер ВРУ Дмитро Разумков офіційно повідомив, що у Верховній Раді вже є звернення члена команди Володимира Зеленського та одного із представників України в ТКГ Вітольда Фокіна про вибори на окупованому Донбасі. Проте вже наступного дня очільник парламенту неочікувано для всіх почав суперечити сам собі й заявив: жодного звернення в парламент не надходило.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?