Аваков терміново звернувся до українців - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Аваков терміново звернувся до українців - що сталося

Аваков терміново звернувся до українців - що сталося
Джерело:  online.ua

У неділю, 12 січня, правоохоронці затримали групу кілерів, які підозрюються у вбивстві української активістки Аміни Окуєвої. Фото, відео та подробиці затримання повідомив українцям глава МВС України Арсен Аваков, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні Нацполіція затримала групу кілерів, обґрунтовано підозрюваних у низці вбивств ... і в тому числі у вбивстві Аміни. ДНК затриманого збіглося з ДНК на кинутій на місці злочину зброї", - повідомив Аваков.

Він також опублікував фото і відео моменту затримання злочинців. Міністр уточнив, що по даній справі слідчі дії тривають.

Нагадаємо, Аміну Окуєву вбили у віці 34 років 30 жовтня 2017 року за Києвом. Автомобіль, в якому їхала учасниця АТО і її чоловік Адам Осмаєв, розстріляли невідомі. Аміна Окуєва загинула на місці події, її чоловік вижив - з отриманими пораненнями він був госпіталізований.

Українська активістка народилася в 1983 році. Вона закінчила Одеський медуніверситет, зі стін якого вийшла хірургом. Зі своїм чоловіком вона брала активну участь в АТО на Донбасі.

Слід зазначити, що в рамках останнього обміну полоненими між Україною і бойовиками ОРДЛО українська сторона передала окупантам Артура Денісултанова, чеченця, якого звинуватили в замаху на Аміну Окуеву і Адама Осмаєва влітку 2017 року. Тоді замах на Окуєву було здійснено в Києві на Подолі. Нападник вистрілив в груди Осмаєву. У відповідь Аміна зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів в стрілка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Аваков несподівано для всіх звернувся за допомогою до кількох країн для розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?