Аваков терміново звернувся до усіх українців - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков терміново звернувся до усіх українців - що сталося

Аваков терміново звернувся до усіх українців - що сталося
Джерело:  online.ua

31 серпня очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков виступив з невідкладною заявою - він звернув увагу на те, що висловлювання у ЗМІ першого заступника голови української делегації у Тимчасовій контактній групі по Донбасу Вітольда Фокіна про загальну амністію і особливий статус для всього Донбасу не відповідають національним інтересам та офіційній позиції держави. Як відомо, новий член команди Володимира Зеленського нещодавно заявив, що "і з тієї, і з тієї сторони було скоєно багато злочинів, які зрештою мають бути розслідувані, і винні хай понесуть покарання". На його переконання, "щоб припинити війну і зберегти життя бійців та командирів, треба оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще всього Донбасу". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МВС.

"Жоден наш солдат не має гинути через недолугі політичні спекуляції. Тому заява представника України у ТКГ Фокіна про загальну амністію та особливий статус для всієї території Донбасу є провокативною і не відповідає національним інтересам. Пам`ятаємо про те, що за кожен клаптик української землі на Донбасі загинули тисячі наших солдат", - наголосив Арсен Аваков.

Варто звернути увагу на те, що про це глава МВС повідомив після церемонії вшанування під українським парламентом пам`яті чотирьох військовослужбовців вч 3027 НГУ І. Дєбріна, Д. Сластнікова, О. Костини, Б. Дацюка. Як уже згадувалося раніше, вони загинули 31 серпня 2015 року в результаті терористичного акту – вибуху ручної гранати, що стався під час масових заворушень, які спровокували різні політичні сили після прийняття парламентом у першому читанні змін до Конституції України у частині децентралізації. Вони визначали «особливості місцевого самоврядування» на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишній глава МЗС Вадим Пристайко виступив з неочікуваною заявою — він заговорив про те, у разі провалу Мінських угод і сценарію з миротворцями офіційному Києву слід тимчасово відмовитися від ідеї повернення контролю на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?