Впливовий український політик заговорив про відмову від ідеї повернення контролю на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Впливовий український політик заговорив про відмову від ідеї повернення контролю на Донбасі

Впливовий український політик заговорив про відмову від ідеї повернення контролю на Донбасі

Колишній член команди Володимира Зеленського і ексочільник МЗС Вадим Пристайко виступив з неочікуваною заявою - він заговорив про те, у разі провалу Мінських угод і сценарію з миротворцями офіційному Києву слід тимчасово відмовитися від ідеї повернення контролю на Донбасі, особливо якщо на кону стоятиме західний вектор розвитку держави. На неоднозначну заяву впливового політика вже відреагувало МЗС України. Глава відомства Дмитро Кулеба назвав особистою думкою заяву свого попередника Вадима Пристайка та наголосив, що його слова не відповідають офіційній позиції держави. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"А якщо ми на певний час відмовимося від переговорів про відновлення територіальної цілісності, розуміючи обмеженість наших спроможностей, і вирішимо, що повернемося до цього згодом? Ми ж по Криму фактично відмовилися" - заявив Вадим Пристайко.

На його думку, не можна ставити за мету за будь-яку ціну повернути контроль на Донбасі, якщо для цього потрібно буде відмовитися від руху на Захід. Політик також визнав, що ця ідея, яку він пропонував українському лідеру Володимиру Зеленському, може викликати широку дискусію і буде сприйнята як "зрада".

На переконання Вадима Пристайка, наразі в нашої країни є три варіанти: перший – виконувати Мінські угоди, але за умови встановлення межі, за якою має бути чітке визнання, що цей трек більше не працює; другий – миротворча місія, навіть якщо йтиметься про розміщення миротворців на лінії розмежування.

"Таке рішення ухвалюється в Раді безпеки ООН. Воно одномоментно змінює реальність на Донбасі. Якщо проголосували – то все, миротворці будуть. Тому, щоби зірвати його, Росія має підняти руку і проголосувати проти. Якщо вони це зроблять, нам залишається третій варіант – визнати, що на теперішньому етапі ми не можемо реалізувати свої наміри і відновити суверенітет на Донбасі" - заявив політик.

Вадим Пристайко також звернув увагу на те, що третій варіант схожий на те, що робила Західна Німеччина після війни:

"Вони визнали: на цьому етапі ми не можемо об’єднатися, але ми залишаємося нацією, яка потім об’єднається".

За його словами, має бути розуміння, що це абсолютно тимчасове рішення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що штаб ООС дізнався про нові серйозні проблеми бойовиків на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?