Аваков відповів, чи потрібно вводити надзвичайний стан
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков відповів, чи потрібно вводити надзвичайний стан

Аваков відповів, чи потрібно вводити надзвичайний стан
Джерело:  online.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зауважив, що не бачить причин для введення надзвичайного стану в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу установи.

На думку топ-посадовця, цього не вимагає сьогоденний етап поширення коронавірусу COVID-19. Він вважає необхідним загальний карантинний режим.

"Для забезпечення карантину нам цілком досить оголошення режиму надзвичайної ситуації, який зараз діє в Києві і інших містах… Надзвичайний стан зараз не потрібен. Він передбачає обмеження конституційних прав. Для боротьби з вірусом нам це ні до чого. Його запровадження може бути тільки крайнім заходом", - пояснив Аваков.

Нагадаємо, введена в окремих областях та Києві надзвичайна ситуація не обмежує свободий права громадян - лише приводить у готовність державні спеціальні служби. Карантинні обмеження ввели на термін до 3 квітня.

Влада закликала українців дотримуватися домашнього режиму по максимуму, не залишати домівок без реальної необхідності. Окрім того, рекомендується використовувати маски.

Як повідомляв ONLINE.UA, Київська міська державна адміністрація посилила обмеження  на тлі пандемії коронавірусу COVID-19, які були чинними у столиці. За офіційними даними, перш за все заборонена робота кіосків — з фастфудом та кавою. У магазинах та супермаркетах заборонено продавати алкогольні напої на розлив та готувати й продавати каву чи кавові напої.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?