Аваков викликав бурю в мережі своїм проханням щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков викликав бурю в мережі своїм проханням щодо Донбасу

Аваков викликав бурю в мережі своїм проханням щодо Донбасу

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попросив повноважень на розгін  учасників блокади Донбасу; у соціальних мережах піднялася справжня буря.
Своє прохання глава МВС озвучив на нараді з представниками металургійних підприємств під керівництвом прем'єра Володимира Гройсмана, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.
"Шановні колеги, відсиджуватися вже треба закінчувати. Давайте приймемо закон, що кожен громадянин України має право перегороджувати залізничне полотно. Ви не хочете такого закону?", — з сарказмом заявив він.
При цьому Він додав, що "такого закону немає і, напевно, не буде, тоді давайте дотримуватися ті, які є".
Читайте також: СБУ перехватила телефонну розмову ватажка ДНР: з'явилося аудіо
"І тоді давайте дамо ті повноваження силовим органам, щоб відновити тут ситуацію. І я просив би керівників Антитерористичного центру, зваживши всі наші многотерпения, прийняти відповідні рішення. І ми ці рішення забезпечимо", – запевнив він.
Як відомо, саме АТЦ керує спецопераціями в зоні АТО на Донбасі.
Заява міністра внутрішніх справ викликало вибух в соцмережах.
"Спроби силового вирішення блокади можуть привести до непередбачуваних і плачевних наслідків. Настав час великого відкритого розмови з конкретними рішеннями", - зазначив у своєму Facebook народний депутат Мустафа Найєм.
На його думку, "дієвість таких методів призведе до того, що такі ж великі і малі "блокади" почнуть виникати і з інших критично важливих питань - починаючи від депутатської недоторканності, статус окупованих територій, виборчої системи, заборону політичної реклами, антикорупційне суді".
"Звичайно, можна проігнорувати, не пояснювати або навіть нагнути через коліно. Якийсь час це може спрацювати. Але тоді треба бути готовим, що нещирість, лицемірство, неприкрита жадібність, відсутність волі та розуміння влади будуть штовхати суспільство на підтримку все більш і більш радикальних акцій, що дають прості відповіді на складні питання", — упевнений він.
У свою чергу, блогер та журналіст Денис Казанський у своєму Facebook висловив жаль, що "навесні 2014 року, коли в Донецьку і Луганську ще не було російських військ, а були місцеві наркомани з бітами і обрізами на барикадах з покришок і сміття, міністр Аваков не демонстрував такої рішучості; можливо, тоді б зараз не було ніяких ОРДЛО, і не було б ніякої потреби щось блокувати".


Тим часом, відомий публіцист Дмитро Корчинський назвав Авакова "самим осудним з членів Кабміну".
"Шкода, що йому довелося висловитися проти блокади і проти тих добрих людей, які її організували. Звичайно, він не може не бачити, що блокада — найкращий прояв української громадянської активності за останній час. Вона дуже корисна для нашої майбутньої перемоги над ворогом (як внутрішнім, так і зовнішнім)", — зазначив він у своєму Facebook.
За словами екс-депутата Олександра Аронця, "якщо б Аваков з таким бажанням і завзяттям розігнати блокувальників ОРДЛО, розганяв на самому початку практично беззбройних сепаратистів і окупантів у 2014 році - не було б ні ОРДЛО, і потреби розганяти сьогодні блокувальників".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  стало відомо про напад на учасників блокади Донбасу, після якого 37 людей були затримані, а троє активістів опинилися у лікарні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?