Аварія на АЕС сталася у Фінляндії. Один з енергоблоків екстренно відімкнувся
Категорія
Світ
Дата публікації

Аварія на АЕС сталася у Фінляндії. Один з енергоблоків екстренно відімкнувся

Аварія на АЕС сталася у Фінляндії. Один з енергоблоків екстренно відімкнувся
Джерело:  online.ua

Фінська атомна електростанція Олкілуото зазнала серйозної аварії у четвер, 10 грудня. Наразі, станом на вечір, другий енергоблок відімкнули через інцидент. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телерадіокомпанію Yle.

За оприлюдненими даними, компанія-власник Teollisuuden Voima підтвердила факт аварії у другій половині дня.

Згідно з офіційними відомостями, станція постраждала від автоматичного аварійного відключення реактора. Експерти Teollisuuden Voima почали спеціальне розслідування для з'ясування причин інциденту.

Відомо, що решта енергоблоків продовжили повноцінно працювати після аварійної ситуації на другому.

Компанія-власник пояснила, що жодних викидів аварійна ситуація не спровокувала, тож інцидент не несе загрози для довкілля чи людей, які мешкають навколо. Більш детальну інформацію планують оприлюднити пізніше після певних висновків фахівців.

"Управління радіаційної та ядерної безпеки (STUK) отримало інформацію 10 грудня приблизно о 13.00 про серйозну аварійну ситуацію на другому блоці атомної електростанції Олкілуото, яка призвела до аварійної зупинки. Радіація від АЕС не потрапила в навколишнє середовище, і радіаційна ситуація в навколишньому середовищі нормальна", - проінформували представники STUK.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2 листопада Чорнобильська АЕС перейшла на особливий режим роботи у зв’язку з пандемією коронавірусу. Чорнобиль закрили для туристів, заборонивши доступ на територію для громадян всіх країн. На робочих місцях залишиться тільки оперативний персонал, який забезпечує ядерну та радіаційну безпеку об’єкта, персонал, який охороняє об’єкт і персонал, який забезпечує життєдіяльність об’єктів ЧАЕС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?