ЧАЕС перейшла на особливий режим роботи
Категорія
Україна
Дата публікації

ЧАЕС перейшла на особливий режим роботи

ЧАЕС перейшла на особливий режим роботи
Джерело:  online.ua

У понеділок, 2 листопада, Чорнобильська АЕС перейшла на особливий режим роботи у зв'язку з пандемією коронавіруса. Чорнобиль закрили для туристів, заборонивши доступ на територію для громадян всіх країн. На робочих місцях залишиться тільки оперативний персонал, який забезпечує ядерну та радіаційну безпеку об'єкта, персонал, який охороняє об'єкт і персонал, який забезпечує життєдіяльність об'єктів ЧАЕС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська атомна електростанція".

"На виконання Указу Президента України №87/2020 щодо нерозповсюдження коронавіруса COVID-19, і відповідно до протоколу Позачергового засідання Славутицької міської постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 29.10.2020 №15, адміністрація ЧАЕС прийняла рішення з 2 до 15 листопада 2020 року перевести персонал станції на особливий режим роботи. Крім того, Чорнобильська АЕС обмежує ознайомчі візити громадян всіх країн на територію станції щонайменше до 30 листопада 2020 року ", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, тридцатикілометрова зона відчуження привертає увагу тисячі туристів з усього світу. Вони їдуть в Прип'ять, щоб на власні очі побачити наслідки найстрашнішої атомної аварії в світовій історії. Особливо інтерес зріс після виходу серіалу Чорнобиль від HBO. Тільки в минулому році зону відчуждення відвідали 124 тисяч туристів.

Важливо нагадати, що 30 вересня 2020 року в Чорнобильській зоні з'явився перший веломаршрут протяжністю понад 45 км. Тепер туристи зможуть побувати в колишніх населених пунктах, які найбільше постраждали після аварії. Це вже не мертві місця минулого, а мальовничі куточки, що чекають змін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Чорнобильській зоні відчуження виросли гігантські квіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?