Авіакатастрофа боїнга МАУ: Іран знову збрехав Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Авіакатастрофа боїнга МАУ: Іран знову збрехав Україні

Авіакатастрофа боїнга МАУ: Іран знову збрехав Україні
Джерело:  interfax.com.ua

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін поділився з українськими громадянами невтішною новиною. За його словами, під час останніх переговорів у Тегерані представники іранської влади пообіцяли надати офіційному Києву документи про авіакатастрофу МАУ, однак вони так і не зробили цього. Як стверджує український дипломат, переговори офіційних Києва та Тегерану залежатимуть від виконання вже обговорених раніше домовленостей між країнами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

Євген Єнін підкреслив, що лише у разі виконання всіх домовленостей країни зможуть продовжити переговори. Окрім того, представник МЗС звернув увагу на те, що для української сторони найважливішою є правда про авіакатастрофу, тому жодні компенсації не змінять цього. Як уже згадувалося раніше, головною вимогою офіційного Києва є саме справедливий розгляд справи.

"Ми жодним чином не проміняємо правду на гроші. Саме тому будемо ставити ці питання", – зауважив український дипломат.

За словами Євгена Єніна, українська сторона вимагає від офіційного Тегерану не лише чесного технічного розслідування, але й притягнення винних до відповідальності. Він також нагадав, що українська прокуратура вже проводить досудове розслідування у справі.

"Нам надзвичайно важливо знати й розуміти всі обставини трагедії", – заявив представник дипломатичного відомства.

Як стверджує Єнін, сума компенсації першочергово залежатиме від бажання Ірану співпрацювати з Україною. Що важливо розуміти, йдеться про з'ясування всіх обставин трагедії, запобігання таких випадків у майбутньому та принесення вибачення. Як зазначив Єнін, лише після цього обговорюватимуть компенсації.

Нагадаємо, що український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран — Київ, збили в ніч на 8 січня незабаром після зльоту. В результаті авіакатастрофи загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 19 жовтня в Тегерані відбувся другий раунд переговорів щодо катастрофи МАУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?