Авіакатастрофа літака МАУ: 5 країн висунули Ірану безкомпромісну вимогу
Категорія
Світ
Дата публікації

Авіакатастрофа літака МАУ: 5 країн висунули Ірану безкомпромісну вимогу

Авіакатастрофа літака МАУ: 5 країн висунули Ірану безкомпромісну вимогу
Джерело:  online.ua

Очільники МЗС 5 країн, чиї громадяни загинули в авіакатастрофі літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані 8 січня, звернулися до іранської влади з жорсткою вимогою передачі чорних скриньок. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС Канади за результатами телеконференції представників Канади, Афганістану, Великої Британії, Швеції та України.

"Всі країни стурбовані тим, що Іран не передав "чорні скриньки". Додаток 13 до Конвенції про міжнародну цивільну авіацію вимагає, щоб це було зроблено невідкладно. Щоб показати, що Іран як і раніше готовий повідомляти про цю подію в повній і прозорій формі, він повинен негайно передати "чорні скриньки" – йдеться у повідомленні

Варто звернути увагу на те, що учасники обговорення погодилися щодо потреби "продовження тиску заради досягнення підзвітності, прозорості та справедливості для жертв рейсу PS752".

"Також учасники взяли зобов’язання дійти згоди стосовно юридичних варіантів перемовин із Іраном щодо відповідальності за цей вчинок, аби досягти справедливості, у тому числі належних компенсацій для родичів жертв рейсу PS752", - пише канадське відомство.

Як відомо, іранська влада підкреслила, що після витоку аудіозапису переговорів з пілотом іранського літака більше не буде ділитися з Україною доказами щодо розслідування катастрофи українського лайнера.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Зеленський розповів,  що Іран від самого початку знав, що український літак МАУ збила ракета і іранській стороні це було відомо на момент збиття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?