Авіакатастрофа літака МАУ: Зеленський повідомив важливу новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Авіакатастрофа літака МАУ: Зеленський повідомив важливу новину

Авіакатастрофа літака МАУ: Зеленський повідомив важливу новину
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський провів важливу зустріч з родичами 11 українських громадян, які загинули внаслідок жахливої трагедії з літаком компанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Наразі декілька наших громадян ідентифіковано… Ми сподіваємося, що тіла загиблих повернуться 19 січня. Можливо, буде плюс-мінус два дні. Але ми поставили таке завдання і перед нашими, і перед іранськими фахівцями", - повідомив український лідер.

Окрім того, президент також наголосив, що на даний момент в Ірані перебувають 10 українських фахівців, які працюють над ідентифікацією та поверненням тіл загиблих в Україну. Володимир Зеленський додав, що цього тижня кожна родина загиблих українців отримає компенсації від держави у розмірі 200 тисяч грн.

Також глава держави зазначив, що офіційний Київ буде вимагати від Ірану виплат додаткових компенсацій. Український лідер пообіцяв надати необхідну допомогу, пов’язану з похованням загиблих.

Варто зазначити, що нещодавно глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що за аварію літака МАУ повинні понести відповідальність не тільки іранські військові нижньої ланки, а й їхнє керівництво. За його словами, слідчі повинні дізнатися, хто віддав наказ і хто натиснув кнопку. В Ірані стверджують, що заарештували кількох осіб, яких підозрюють у причетності до збитого українською літака.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада Ірану має намір відправити бортові самописці  зі збитого під Тегераном минулого тижня літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" у Францію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?