Авіакатастрофа МАУ: ЄС прийняв несподіване рішення щодо покарання Ірану
Категорія
Політика
Дата публікації

Авіакатастрофа МАУ: ЄС прийняв несподіване рішення щодо покарання Ірану

Авіакатастрофа МАУ: ЄС прийняв несподіване рішення щодо покарання Ірану
Джерело:  online.ua

В ЄС не бачать підстав для введення санкцій проти Ірану за збитий український літак, на борту якого загинуло 176 осіб. У Брюсселі вважають, що до закінчення розслідування катастрофи не варто карати Тегеран, який "пішов на вірний крок", визнавши свою відповідальність за трагедію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"ЄС не бачить підстав на даному етапі для введення санкційних заходів проти Ірану в зв'язку з катастрофою українського Boeing, необхідно спочатку отримати результати розслідування. Визнання Тегераном своєї відповідальності за цей трагічний інцидент стало кроком у вірному напрямку. Багато що тепер залежатиме від ходу міжнародного розслідування і ступеня відкритості Тегерана в цьому питанні", - заявив представник європейської діпломатії в Брюсселі.

Він уточнив, що наслідки авіакатастрофи МАУ і майбутнє Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми будуть розглянуті 20 січня на засіданні Ради ЄС.

Нагадаємо, Іран офіційно визнав, що український літак був збитий бойовою ракетою. Іранські військові назвали винуватцем катастрофи оператора ППО, який самостійно прийняв рішення про удар за п'ять секунд. Він прийняв пасажирський літак МАУ за "ворожий об'єкт" і без узгодження запустив ракету з української Boeing 737, на борту якого летіло 176 осіб - всі вони загинули.

Іранська влада назвала удар ракетою по українському літаку "ненавмисною людською помилкою". При цьому військові Ірану звинувачують в катастрофі США. Вони заявляють, що трагедія стала наслідком кризи, що виникла через "авантюризм США". При цьому парламент Ірану навіть захищає дії військових Корпусу вартових ісламської революції, які взяли на себе повну відповідальність за збитий український літак. Парламентарії вважають, що військові КВІР виконали гігантське завдання щодо захисту країни після того, як США вбили генерала Касема Сулеймані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху закликав всю Європу потужно вдарити по Ірану санкціями через збитий український літак. Він упевнений, що іранські військові навмисно брехали і брешуть про катастрофу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?