Авіакатастрофа МАУ: Іран озвучив гучни звинувачення щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

Авіакатастрофа МАУ: Іран озвучив гучни звинувачення щодо України

Авіакатастрофа МАУ: Іран озвучив гучни звинувачення щодо України
Джерело:  online.ua

Іран відмовився надавати українській стороні докази щодо катастрофи лайнера "МАУ". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеве агентство Mehr.

За словами Хасана Резаіфара, директора з розслідувань катастроф цивільної авіації, Київ допустив виток аудіозапису переговорів поміж екіпажами літаків. Ці дані надали Україні під час спільних слідчих дій. Запис — частина доказової бази.

"Група з технічного розслідування аварії українського авіалайнера дивним чином опублікувала секретний аудіофайл переговорів пілота літака, який летів одночасно з українським літаком", - зазначив експерт.

Він додав, що це спричинило певний розрив у розслідуванні.

"Ці дії українців призвели до того, що ми перестали ділитися з ними доказами", - додав Резаіфар.

Нагадаємо, лайнер "Міжнародних авіаліній України" збили іранські військовослужбовці 3 січня. Жертвами трагедії стали 176 осіб.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський виступив з жорсткою заявою щодо розслідування обставин. За його словами, в Києва є записи, що підтверджують версію про обізнаність офіційного Тегерана щодо ракети, яка влучила у пасажирський літак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?