Авіакатастрофа МАУ: Іран озвучив Україні нову безсоромну пропозицію
Категорія
Політика
Дата публікації

Авіакатастрофа МАУ: Іран озвучив Україні нову безсоромну пропозицію

Авіакатастрофа МАУ: Іран озвучив Україні нову безсоромну пропозицію
Джерело:  online.ua

Влада Ірану звернулася до України з новою нахабною пропозицією після масштабної авіакатастрофи боїнга МАУ - команда президента країни Хасана Рухані хоче підписати з офіційним Києвом меморандуму про взаєморозуміння, який зобов'язує Україну і родини жертв рейсу, збитого над Тегераном, відмовитися від свого права на подальший розгляд справи через суд. Місцевому виданню "Radio Farda" вдалося дізнатися, що влада Ірану вже навіть направила проект меморандуму про взаєморозуміння (МОВ) в українське МЗС, згідно з яким офіційний Київ і сім'ї загиблих повинні визнати "людську помилку" в якості причини авіакатастрофи, яка забрала життя 176 осіб, передає ONLINE.UA.

Окрім того, в згаданому документі зазначається, що Україна і родини загиблих не повинні переслідувати Іран в кримінальному та судовому порядку в обмін на виплату компенсації Іраном і видачу вмісту бортового відеореєстратора після того, як він буде проаналізований.

Наразі не відомо, як МЗС України відреагувало на дану пропозицію, адже про наявність останньої українські дипломати ще не повідомляли. Варто зазначити, що нещодавно іранська влада вже пропонувала компенсацію родинам жертв катастрофи по 80 тисяч доларів. Офіційний Київ на це відповів, що ця компенсація має перевищити суму в 80 тисяч доларів на людину. Також відомо, що юристи з Канади вже подали позов проти Ірану від імені жертв збиття українського літака над Тегераном, вимагаючи 1,1 мільярда доларів компенсації.

Нагадаємо, іранська армія збила український пасажирський літак 8 вранці січня. На борту знаходилися 176 осіб. Жодна людина не вижила внаслідок падіння. Влада Ірану протягом трьох днів заперечувала причетність до катастрофи. Утім, згодом Тегеран усе визнав.

Як повідомляв ONLINE.UA,  нещодавно українська сторона заявила про те, що має аудіозапис розмови екіпажу іншого літака, який став свідком запуску ракети. Представники Ірану на це призупинили співпрацю з київським слідством та підтвердили, що цей доказ наданий з їхнього боку під час розслідування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?