Авіакатастрофа МАУ в Ірані - опубліковані нові шокуючі деталі трагедії
Категорія
Події
Дата публікації

Авіакатастрофа МАУ в Ірані - опубліковані нові шокуючі деталі трагедії

Авіакатастрофа МАУ в Ірані - опубліковані нові шокуючі деталі трагедії
Джерело:  online.ua

Журналістам авторитетного видання "The New York Times" нарешті вдалося відтворити події, які передували та відбулися після падіння літака української компанії МАУ в Ірані, а також дізнатися нові шокуючі деталі жахливої трагедії, яка забрала життя 176 людей.За словами представників ЗМІ, політ українського боїнга тривав лише 7 хвилин, а перервався після того, як у нього влучила ракета, передає ONLINE.UA.

"Ми зібрали дані про політ, проаналізували відеозаписи свідків і зображення місця аварії, щоб намалювати найбільш чітку картину цього катастрофічного семихвилинного польоту", - пояснюють журналісти.

В статті зазначається, що уранці 8 січня Іран запустив кілька балістичних ракет по американських військових об’єктах в Іраку. Саме в такий спосіб іранці хотіли помститися за вбивство генерала Касема Сулеймані. Що важливо, після цієї атаки сили протиповітряної оборони Ірану були у повній бойовій готовності. Вони чекали на ймовірну відповідь з боку Штатів.

"За 4 години після цього з міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні у Тегерані готується до вильоту рейс PS752 авіакомпанії МАУ. О 6:12 за місцевим часом (4:42 за Києвом) літак злітає. Він летить так, як і зазвичай, прямує за північно-західним напрямком та за 3 хвилини набирає висоту близько 2,4 кілометра. До цього часу літак можна побачити на радарах, а усі транспондери передають сигнал. Але приблизно о 6:14 за місцевим часом (4:44 за Києвом) електронні системи перестають працювати та літак передає останній сигнал. Досі невідомо, чому це сталося. Однак літак продовжує летіти, і за кілька секунд у нього влучає ракета. Цей момент зафіксовано на одному з відео з місця події. На ньому видно ракету, яка влучає в літак, після чого він загоряється", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що попри це, літак продовжував летіти ще кілька хвилин. Точно невідомо, яким був його подальший рух, однак упав він за 16 кілометрів від місця останнього сигналу. Також є інформація, що охоплений вогнем літак розвернувся у бік аеропорту. Приблизно о 6:19 за місцевим часом (4:49 за Києвом) очевидці зафільмували літак, який поступово знижався. Ймовірно, на борту літака стався другий вибух буквально перед ударом об землю.

Усіх звичайно цікавить,звідки взялася ракета. Справа в тому, що усього за кілька кілометрів від місця влучання ракети розташовано кілька секретних військових баз Ірану, на яких розміщуються протиповітряні системи. Одна з камер відеоспостереження зафіксувала запуск ракети близько 6:15 за місцевим часом (4:45 за Києвом). За кілька секунд вона влучила у літак.

В результаті уламки літака розкидало на відстані у близько 457 метрів. Чи не найдалі від місця падіння було знайдено уламки хвоста та шасі літака. Також на місці події було знайдено багато особистих речей пасажирів: дитячі іграшки, одяг, фотоальбоми.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир  Зеленський жорстко відреагував на зізнання Ірану. Він вимагає, щоб Іран повністю визнав вину в тому, що збив український літак, в результаті чого загинули 176 невинних людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?