Ми наполягаємо: Зеленський жорстко відреагував на шокуюче зізнання Ірану
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми наполягаємо: Зеленський жорстко відреагував на шокуюче зізнання Ірану

Ми наполягаємо: Зеленський жорстко відреагував на шокуюче зізнання Ірану
Джерело:  online.ua

Іран повинен повністю визнати провину за те, що збив ракетою український саолет МАУ в Тегерані, на борту якого загинули 176 осіб. З такою жорсткою вимогою виступив президент України Володимир Зеленський, у відповідь на визнання іранських військових в тому, що вони через випадкову помилку збили Boeing 737. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс українського лідера.

"Ранок сьогодні не був добрим, але приніс правду. Ще до закінчення роботи міжнародної комісії Іран визнав свою провину в збитті українського літака. Але наполягаємо на цілковитому визнанні вини. Ми очікуємо від Ірану запевнень у готовності до повного й відкритого розслідування, притягнення винних до відповідальності, повернення тіл загиблих, виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах", - заявив Зеленський.

Український президент висловив сподівання, що подальше розслідування авіакатастрофи буде проходити без штучних затримок і перешкод. Зеленський в черговий раз підкреслив, що повний доступ до розслідування повинні отримати 45 українських фахівців для встановлення справедливості.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився через кілька хвилин після зльоту в Ірані вранці 8 січня. На борту літака перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу - всі 176 людей загинули. Серед загиблих були 82 громадянина Ірану, 63 людини з Канади, 10 - зі Швеції, 4 - з Афганістану, 3 - з ФРН, 3 - з Великої Британії, 11 громадян з України - 2 пасажири і 9 членів екіпажу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Іран зізнався, що збив український літак ракетою ППО. Перші особи країни висловили глибоке співчуття у зв'язку з трагедією, яку назвали результатом людської помилки. Президент Ірану Хасан Рухані запевнив, що Іран виплатить компенсації за збитий український літак. Він пообіцяв продовжити розслідування "непростимої помилки", яка привела до катастрофи, за результатами якого винних притягнуть до відповідальності - вони постануть перед військовим трибуналом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?