Авіакомпанії ввели пільги для пасажирів через коронавірус - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Авіакомпанії ввели пільги для пасажирів через коронавірус - що важливо знати

Авіакомпанії ввели пільги для пасажирів через коронавірус - що важливо знати
Джерело:  online.ua

Авіакомпанії Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss, МАУ ввели пільги для пасажирів, що забронювали квитки на рейси до країн Європи, де бушує коронавірус. Вони скасували штрафи і дозволили безкоштовно змінити дату вильоту на рейси до 30 квітня 2020 року. У разі відмови від польоту, авіаперевізники пропонують отримати іменний ваучер на суму бронювання з терміном використання в один рік, передає ONLINE.UA.

У заяві авіаперевізників зазначено, що пільгове переоформлення для бронювань, зроблених до 5 березня поточного року, діє на рейси в період до 30 квітня, але воно можливе тільки на той же маршрут, що і в спочатку купленому квитку. Для всіх нових квитків таких обмежень немає. Перенесення дати вильоту без оплати штрафу за всіма бронюваннями можливе на рейси до 31 грудня 2020 року за умови звернення до вильоту початкового рейсу. В цьому випадку може стягуватися різниця тарифів.

"Авіакомпанії Lufthansa Group реагують на бажання багатьох клієнтів з метою допомогти зробити їх плани більш гнучкими в екстраординарних умовах поширення коронавірусу", - зокрема заявили в німецькій авіакомпанії, яка скасувала вже близько 7 тисяч європейських рейсів через епідемію коронавіруса.

В авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України" також відреагували на ситуацію з коронавірусом в Європі. МАУ також пропонує безкоштовно змінити дату вильоту в межах терміну придатності квитка на такі напрямки:

  • з України в Італію, Німеччину і Швейцарію;

  • з Італії до Індії, Туреччини та Єгипту;

  • з Італії, Австрії, Іспанії, Франції, Німеччини та Швейцарії в Ізраїль;

  • для транзитних рейсів через Україну в Італію.

У МАУ також надали пасажирам можливість відмовитися від польоту в Європу зі збереженням квитка на один рік.

"Зараз ми отримуємо поодинокі запити на зміну дати вильоту, масових відмов пасажирів від польотів до міст Італії не спостерігається, завантаження рейсів залишається високою. Зі свого боку, щоб переконатися в безпеці подорожей наших пасажирів і екіпажів, ми вживаємо всіх можливих заходів і закликаємо не панікувати, а послідовно і професійно робити свою роботу", - пояснила ситуацію директорка з комунікацій МАУ Євгенія Сацька.

На даний момент МАУ не скорочувала польотну програму в Італію, де ситуація з поширенням коронавірусу кожен день набирає обертів, і виконує рейси з Києва в Рим, Мілан і Венецію згідно з раніше затвердженим розкладом.

Нагадаємо, на сьогоднішній день, 7 березня, число хворих на коронавірус перевищила 100 тисяч осіб, від інфекції померли 3491 людей. В Україні підтверджено один випадок зараження коронавірусом- інфекцію виявили у жителя Чернівців після подорожі до Італії. За даними МОЗ, в вірусологічної референс лабораторії ЦГЗ сьогодні знаходиться на дослідженні 20 зразків матеріалів, в тому числі 6 відібраних від осіб з підозрою на COVID-19 та 14 від контактних осіб. Серед них дослідження 16 зразків закінчено, позитивних на COVID-19 не виявлено, дослідження 4 зразків від контактних осіб тривають.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ВООЗ зробили тривожний прогноз по епідемії коронавіруса  - надії на те, що інфекція перестане поширюватися з настанням літа немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?