Російська авіація атакувала цивільні обʼєкти в сирійському Ідлібі
Категорія
Світ
Дата публікації

Російська авіація атакувала цивільні обʼєкти в сирійському Ідлібі

Російська авіація атакувала цивільні обʼєкти в сирійському Ідлібі
Джерело:  online.ua

Російські реактивні літаки бомбардували райони поблизу північно-західного сирійського міста Ідліб у неділю. Про це повідомили очевидці та джерела серед повстанців, які констатують загострення ситуації з початком нового року. Ця місцевість вdажається останнім бастіоном, який контролює опозиція.

Джерело: Reuters

Військові літаки, які летіли на великій висоті були російськими літаками Сухого (Су), вони скинули бомби на кілька міст і головну водонасосну станцію, що обслуговує переповнене місто Ідліб, населення якого становить понад мільйон.

Ніякої відповіді від Росії чи сирійської армії поки не було, вони стверджують, що націлені на схованки угруповань бойовиків, які контролюють регіон, але заперечують будь-які напади на мирних жителів.

Погіршення гуманітарного становища мільйонів сирійців

Заступник регіонального координатора гуманітарної допомоги ООН Марк Каттс, який підтвердив, що водна станція була "сильно пошкоджена" в результаті авіаудару, сказав, що такі атаки погіршили гуманітарне становище мільйонів переміщених сирійців.

Росіяни зосереджуються на інфраструктурі та економічних активах. Це лише посилює страждання людей, - сказав Абу Хазем Ідлібі, чиновник в опозиційній адміністрації.

Інші об’єкти включали села в регіоні Джабаль-ез-Завія в південній частині провінції Ідліб, безпосередніх повідомлень про жертви, повідомили жителі та рятувальники.

Росія актуалізувала перспективу відновлення бойових дій в регіоні

Серія рейдів після опівночі цими вихідними вдарила по імпровізованих таборах, в яких проживають тисячі переселенців, поблизу Джіср-ель-Шукхура, на захід від Ідлібу, де було вбито двох дітей і одну жінку, а 10 мирних жителів поранено, повідомляє служба цивільної оборони.

Відносне затишшя в авіаударах настало з листопада після того, як поновлена кампанія під проводом Росії з подальшим підкріпленням турецької армії всередині анклаву актуалізувала перспективу ширшого відновлення насильства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?