Путін виступив з неочікуваною заявою щодо Донбасу та України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін виступив з неочікуваною заявою щодо Донбасу та України

Путін виступив з неочікуваною заявою щодо Донбасу та України
Джерело:  online.ua

13 листопада очільник Кремля Володимир Путін неочікувано для всіх заявив, що інших механізмів врегулювання ситуації на сході України, окрім зустрічі "нормандської четвірки", немає. Він також закликав нарешті ним скористатися.

Джерело: Путін в інтерв'ю програмі "Москва. Кремль. Путін", повідомляє "ТАСС"

Путін хоче провести нормандську зустріч щодо Донбасу

"Я вважаю, що інших механізмів у нас немає, і <...> хоч би як важко було сьогодні, як би складно не було вирішувати цю проблему, але цим механізмом потрібно скористатися", - заявив російський президент.

Очільник Кремля також цинічно зазначив, що механізм зустрічі у "нормандському форматі" потрібно використати "хоча б для того, щоб наблизитися до вирішення проблем" на Донбасі. Володимир Путін також традиційно поскаржився на те, що, мовляв, не чув "наполегливих пропозицій щодо цього" з боку партнерів.

"Хоча ми це обговорюємо", – сказав він.

За словами російського президента, партнери не можуть вказати, що конкретно Росія не виконує в мінських угодах. Він також наголосив, що офіційну Москву "намагаються спонукати до виконання мінських угод".

"Але коли ми ставимо питання нашим партнерам, у тому числі за "нормандським форматом", а що конкретно не виконує Росія за мінськими угодами і що <...> Росія за мінськими угодами мала б зробити, – відповіді немає. Вони прямо так і [кажуть]: "Ми не можемо сформулювати". Я не жартую, саме такий діалог", – заявив російський диктатор.

Як стверджує Володимир Путін, досі ніхто не зміг йому пояснити, що конкретно не виконують так звані "ЛНР" та "ДНР" за мінськими угодами.

Окрім того, президент РФ почав нахабно скаржитися на те, що використання українською армією безпілотних літальних апаратів "Байрактар" нібито порушує мінські угоди.

"Це авіація, безпілотна, але це авіація, яку застосовують у зоні конфлікту, що суворо заборонено мінськими угодами і подальшими домовленостями", - додав очільник Кремля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?