Лукашенко зазіхнув на польські та литовські землі
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко зазіхнув на польські та литовські землі

Лукашенко зазіхнув на польські та литовські землі
Джерело:  online.ua

Нелегітимний глава Білорусі Олександр Лукашенко неочікувано для всіх почав називати польське місто Білосток і литовський Вільнюс білоруськими землями. З такою заявою він виступив під час форуму патріотичних сил на "Мінськ-Арені".

Джерело: пресслужба Олександра Лукашенка

Лукашенко назвав Білосток і Вільнюс білоруськими землями

"Сусіди нам дані від Бога, як і будь-якій державі. У відносинах з усіма ми прагнемо до миру і дружби. Ми ніколи не зазіхали на чужий коровай або клаптик землі. Нам свого вистачає. Ми навіть не нагадуємо сьогодні їм про те, що Білосток і Білосточчина - це білоруські землі. Що Вільно - це теж білоруське місто, і землі навколо. Ми ж про це не говоримо... Внутрішньоконфесійна рівновага і міжнаціональна єдність - непорушні основи нашого суспільства. Всі ми, що живуть на цій землі люди, - білоруський народ. У нас одна держава, один закон, спільна історична пам'ять на всіх. Це є непорушним, це назавжди", - заявив білоруський диктатор.

Варто звернути увагу на те, що нелегітимний президент республіки виступав з нагоди Дня народної єдності - свята, яке в Білорусі відзначається починаючи з цього року 17 вересня, в день нападу СРСР на Польщу в 1939 році, в результаті якого до країни були приєднані території Західної Білорусі.

Лукашенко також погрожував розмістити на кордоні з Україною російські ЗРК С-400

Нещодавно також Лукашенко розповів про плани придбати у РФ озброєння на загальну суму понад 1 млрд доларів США.

"Ми повинні готуватися – 1200 км кордону з Україною, тому нам доведеться закривати і цей периметр. І ми якраз говорили про те, що С-400 нам дуже згодяться. І він (Путін – ред.) дав доручення міністру оборони, щоб з нашими пропрацювали ці питання для того, щоб можна було поставити ці комплекси нам", – заявив нещодавно Олександр Лукашенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?