Це буде серйозною помилкою — США та ЄС пригрозили Путіну через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Це буде серйозною помилкою — США та ЄС пригрозили Путіну через Україну

Це буде серйозною помилкою — США та ЄС пригрозили Путіну через Україну
Джерело:  online.ua

Команда очільника Білого дому Джо Байдена та влада Європейського Союзу прокоментували підозріле пересування російських військ на кордоні з Україною.

Джерело: "Голос Америки"

США озвучили нове попередження РФ

"Нас дуже непокоять певні незвичні пересування сил, які ми спостерігаємо на кордоні з Україною", – прокоментував ситуацію очільник Держдепу США Ентоні Блінкен, відповідаючи на запитання журналістів щодо повідомлень про нагромадження Росією військ поблизу кордону з Україною.

Американський дипломат також визнав, що Білий дім поки не зрозумів, що знову замислив Володимир Путін.

"Ми не знаємо, якими є наміри Росії, однак відомі випадки, коли Росія нагромаджує сили на кордонах з Україною, заявляє про якусь провокацію з боку України і потім проводить вторгнення. З боку Росії буде "серйозною помилкою намагатись повторити скоєне в 2014 році", - пригрозив РФ глава Держдепу Штатів.

Варто зазначити, що схожу заяву американський дипломат озвучував нещодавно під час пресконференції після зустрічі з українським колегою Дмитром Кулебою у Вашингтоні.

На дії російської влади також відреагував офіційний Брюссель. Владу ЄС бентежить військова діяльність Росії поблизу кордону з Україною - про це розповів речник ЄС з питань зовнішньої політики Пітер Стано.

"Ми продовжуємо спостерігати за ситуацією, і отримана нами інформація викликає певне занепокоєння", – наголосив європейський політик.

Не можна не згадати про те, що нещодавно перший заступник постпреда Росії в ООН Дмитро Полянський одним з перших прокоментував дані інформаційного агенства Bloomberg, яке дізналося, що американська влада попередила своїх партнерів з Європейського Союзу про можливе вторгнення російських військ на українську територію.
Як стверджує російський дипломат, скупчення армії РФ біля кордону України – це "обережність та логічний крок", однак, мовляв, нападати Росія не планує.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?