РФ несподівано почала перекидати своїх десантників на кордон Білорусі з Польщею
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ несподівано почала перекидати своїх десантників на кордон Білорусі з Польщею

РФ несподівано почала перекидати своїх десантників на кордон Білорусі з Польщею
Джерело:  online.ua

12 листопада офіційно стало відомо, що російська влада направила до Білорусії підрозділ десантників для "проведення навчань" в Гродненській області, що межує з Польщею і Литвою.

Джерело: російський "Інтерфакс" із посиланням на заяву Міністерства оборони РФ

Росія перекидає своїх десантників на кордон Білорусі з Польщею

"12 листопада в рамках раптової перевірки бойової готовності Повітряно-десантних військ підрозділ російських десантників виконає практичне десантування на незнайомому майданчику приземлення на території Гродненської області Республіки Білорусь", - йдеться в повідомленні.

За словами представників російського оборонного відомства, цей підрозділ буде брати участь у спільному тактичному навчанні із підрозділами білоруських збройних сил. Окрім того, наголошується, що десантників скинуть літаки Іл-76.

Також в Міноборони РФ стверджують, що "після десантування та відпрацювання спільно з підрозділами білоруських збройних сил навчально-бойових завдань російські десантники повернуться до пункту постійної дислокації на території Росії".

Що відомо прозагострення на кордоні Польщі та Білорусі

Як уже згадувалося раніше, вранці 8 листопада в мережі з’явилися відео, на яких видно велику групу мігрантів, що вирушил до польського кордону. За словами польських журналістів, відеоролик зняли в понеділок вранці недалеко від прикордонного переходу "Брузгі".

Офіційна Варшава стверджує, що білоруська влада готує наймасовіший штурм кордону нелегалами.

За словами міністра охорони Маріуша Блащака, наразі на кордоні перебувають 12 тисяч військових.

12 листопада кілька десятків мігрантів змогли прорватись через кордон Польщі у "Кузниці". За словами журналістів, зразу ж після незаконного перетину прикордонного переходу їх затримали польські силовики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?