Польща звинувачує Білорусь у підготовці найбільшого штурму кордону
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща звинувачує Білорусь у підготовці найбільшого штурму кордону

Польща звинувачує Білорусь у підготовці найбільшого штурму кордону
Джерело:  online.ua

Офіційна Варшава б'є на сполох через те, що режим білоруського диктатора Олександра Лукашенка підготував найбільший на сьогодні штурм кордону за допомогою нелегальних мігрантів. З такою заявою виступив речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин.

Джерело: Твіттер-сторінка Станіслава Жарина

Польща заявила про найбільший штурм кордону нелегалами

"Дуже тривожна інформація з кордону. Велика група мігрантів зібралася у Білорусі, неподалік від кордону з Польщею. Вони щойно попрямували до кордону з Республікою Польща. Вони намагатимуться масово потрапити до Польщі", - наголосив представник спецслужб Польщі.

Він також звернув увагу на те, що у групі, яку сформували білоруси, переважають молоді люди. За словами Станіслава Жарина, це наймасштабніша спроба силового вторгнення до Польщі", яку організував офіційний Мінськ.

"Додаткова інформація свідчить, що група перебуває під суворим контролем озброєних білорусів. Вони вирішують, яким шляхом піде група. Це чергова ворожа білоруська акція, спрямована проти Польщі", - зазначив він.

Що важливо розуміти, 8 листопада в мережі почали з'являтися відео з великою групою мігрантів, які вирушили до кордону Польщі.

За словами заступника очільника польського МВС Мацей Вонсика, спецслужби країни готові до будь-якого розвитку подій.

"Речник польського уряду Пьотр Мюллер повідомив, що у зв’язку з подіями на польсько-білоруському кордоні о 13:00 відбудеться засідання групи з кризового управління за участю прем’єр-міністра Матеуша Моравецького, віцепрем’єр-міністра Ярослава Качинського, керівників Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони на відповідних служб", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, з 2 вересня у прикордонній смузі з Білоруссю у Підляському та Люблінському воєводствах оголосили надзвичайний стан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?