Польща екстрено скликає війська територіальної оборони
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща екстрено скликає війська територіальної оборони

Польща екстрено скликає війська територіальної оборони
Джерело:  online.ua

8 листопада офіційно стало відомо, що керівництво військ територіальної оборони Польщі екстрено закликало учасників загонів територіальної оборони найближчим часом бути готовими вирушити на допомогу прикордонникам через заплановану провокацію режиму білоруського диктатора Олександра Лукашнека.

Джерело: Twitter-сторінка Terytorialsi - Zawsze gotowi, zawsze blisko!

У Польщі скликають війська територіальної оборони через мігрантів

Згідно з останніми даними, учасників загонів закликають невідкладно перевірити своє обладнання та попередити роботодавців і рідних. Поляків, які мешкають у прикордонних з Білоруссю воєводствах, просять бути готовими рушати на збір через 6-12 годин, з воєводств у центрі країни - у межах доби.

Як уже згадувалося раніше, вранці 8 листопада в мережі з'явилися відео, на яких видно велику групу мігрантів, що вирушил до польського кордону. За словами польських журналістів, відеоролик зняли в понеділок вранці недалеко від прикордонного переходу "Брузгі".

Офіційна Варшава стверджує, що білоруська влада готує наймасовіший штурм кордону нелегалами.

За словами міністра охорони Маріуша Блащака, наразі на кордоні перебувають 12 тисяч військових.

"Ми підвищуємо готовність сил тероборони. Разом зі службами МВС ми готові захищати кордон Польщі", - повідомив польський чиновник.

8 листопада також відбулося засідання групи з кризового управління за участю прем’єр-міністра Матеуша Моравецького, віцепрем’єр-міністра Ярослава Качинського, керівників Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони на відповідних служб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?