Авіація ЗСУ потужно вдарила по позиціям армії РФ на півдні України
Категорія
Україна
Дата публікації

Авіація ЗСУ потужно вдарила по позиціям армії РФ на півдні України

Авіація ЗСУ потужно вдарила по позиціям армії РФ на півдні України
Джерело:  online.ua

Повітряні сили ЗСУ потужно відпрацювали по позиціях кремлівської окупаційної армії на території Миколаєвської та Херсонської областей.

Джерело: Facebook-сторінка Оперативного командування "Південь"

Наслідки авіаударів ЗСУ по кремлівських окупантах на півдні

Зазначається, що у наслідок 5 авіаударів по скупченню російської військової техніки, а також по командних і опорних пунктах ворожих підрозділів було знищено велику кількість особистого складу та військової техніки.

Всього ж за минулу добу на півдні України російська армія втратила два танки, п'ять бронемашин, а також 24 солдати. Крім того, українським військовим вдалося знищити два польових склади боєприпасів і вогневу точку.

Між тим аналітики з американського Інституту вивчення війни зазначають, що військове керівництво України має намір найближчим часом взяти під централізований контроль дії партизанського руху на окупованих Росією територіях.

Експерти ISW відзначають, що мета координації зусиль партизанів полягає в бажанні Києва підірвати контроль Росії і, можливо, підготуватися до тактично пов'язаних операцій з українськими збройними силами. Раніше Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко заявив, що українські партизани тільки чекають слушного моменту, щоб приєднатися до боротьби з ворогом.

У той же час аналітики зазначають, що кремлівська окупаційна армія просунулась на північ і південний схід від Бахмута на Донеччині, але провалила спроби наступу на південний схід від Ізюму в бік Слов'янська.

25 червня окупанти поступово просувалися на схід від Бахмута. Йдеться про невстановлені підрозділи 5-ї загальновійськової армії РФ, які вели бої в районі Покровського та Пилипчатиного в межах 15 км на північний схід від міста.

Росіяни просунулися на один кілометр в районі селища Роти та села Вершини, розташованих за 10 км на південний схід від Бахмута. У "ДНР" заявили, що нібитл "взяли під контроль" село Кодема за 15 км на південний схід від Бахмута.

Водночас загарбники провели серію невдалих штурмових операцій на північ від Донецька. Вони також вели бої в районі Ясинуватої, Костянтинівки, Василівки, Ню-Йорка, Мар'їнки та Кам'янки, але не досягли успіхів у цих районах.

Фото - Facebook.com/GeneralStaff.ua

Вздовж Південної осі війська РФ зосередилися на захисті своїх окупованих рубежів і проведенні локальних атак з метою повернути втрачені позиції.

За повідомлення Генштабу ЗСУ, невстановлена тактична група російської роти безуспішно намагалася відновити втрачені позиції у Потьомкиному з боку Високопілля на півночі Херсонської області. В ОК "Південь" додали, що це вже друга така спроба повторно окупувати село.

У Запорізькій області окупанти оборонялися та намагалися атакувати позиції захисників України в Гуляйполі.

У Дніпропетровській області РФ посилила артилерійські удари вздовж лінії фронту в бік Кривого Рогу у відповідь на просування українських військ углиб Херсонщини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?