Авіація ЗСУ завдала ударів по позиціях окупантів під Херсоном
Категорія
Україна
Дата публікації

Авіація ЗСУ завдала ударів по позиціях окупантів під Херсоном

Авіація ЗСУ завдала ударів по позиціях окупантів під Херсоном
Джерело:  online.ua

За інформацією представників Оперативного командування "Південь", три вертольоти ЗСУ завдали авіаудару по скупченню кремлівських окупаційних військ в районі Херсону.

Джерело: Facebook-сторінка ОК "Південь"

Результати потужного авіаудару ЗСУ по окупантам під Херсоном

Зазначається, що вертольоти ЗСУ завдали удару по складу боєприпасів та скупченню живої ворожої сили і техніки в районі Давидова Броду і Снігурівки.

Винищувач вразив склад з боєприпасами в Білозерській громаді Херсонської області.

Ракетно-артилерійські підрозділи та авіація ЗСУ в рамках виконання вогневих завдань за день здійснили чотири повітряні атаки. Загальні втрати противника за минулу добу на південному напрямку підтверджені в кількості 28 солдатів і офіцерів, одного танка Т-62, радіолокаційної станції, паливозаправника та іншої автомобільної техніки.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Між тим генсек НАТО Йєнс Столтенберг зазначив, що розв'язана Кремлем війна проти України може тривати роками.

Проте очільник Альянсу зазначив, що не можна ослаблювати свою підтримку Києву.

Ми маємо бути готові до того, що вона може тривати роками. Ми не повинні послаблювати підтримку України, навіть якщо витрати високі - не лише на військову допомогу, а й через зростаючі ціни на енергоносії та продовольство. Водночас, це не йде ні в яке порівняння з тією ціною, яку доводиться платити українцям, які щодня віддають безліч життів. І якщо Путін зробить із цієї війни висновок, що він може просто продовжувати, як після війни в Грузії у 2008 році та анексії Криму у 2014 році, то ми заплатимо набагато вищу ціну, - зазначив Столтенберг.

Він також заявив, що в разі отримання Києвом сучаснішої зброї зростає ймовірність того, що "Україна зможе знову витіснити путінські війська з Донбасу".

НАТО продовжуватиме підтримувати Україну в її самообороні, проте не стане стороною конфлікту. Ми допомагаємо Києву, але не посилатимемо своїх солдатів в Україну, - наголосив Столтенберг.

Він також додав, що НАТО посилило оборону, довівши число військових під командуванням НАТО до 40 тис.

Ми забезпечуємо безпеку території Альянсу на суші, на морі та в повітрі. Це - чіткий сигнал Москві, щоб вона не мала непорозуміння щодо нашої готовності до оборони, - зазначив Столтенберг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?