Австралія виділила Україні пакет військової допомоги на понад 12 млн дол. Що до нього увійшло
Категорія
Світ
Дата публікації

Австралія виділила Україні пакет військової допомоги на понад 12 млн дол. Що до нього увійшло

Австралія

Міноборони Австралії оголосило про передачу Україні нового пакету військової допомоги вартістю 12,7 мільйона доларів США. До нього, серед іншого, увійшло обладнання для розмінування та системи протидії безпілотникам.

Новий пакет допомоги від Австралії

До нового пакету увійшло обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер для металу та системи протидронів.

Їх виробили австралійські компанії DroneShield, Micro-X, Minelab та SPEE3D.

Міністр оборонної промисловості країни Пет Конрой сказав, що місцева оборонна промисловість має багато новаторських компаній, які пропонують унікальні рішення.

3D-принтери з металу можна використовувати для друку запчастин, а обладнання для розмінування та портативне рентгенівське обладнання може надати життєво необхідну допомогу українському особовому складу на полі бою» — сказав він.

Загальна допомога Австралії досягла приблизно 910 мільйонів доларів США, включаючи надання бронемашин Bushmaster, важкої артилерії, критично важливих боєприпасів та внески до Українського гуманітарного фонду.

Австралія розгорнула літак у Німеччині для захисту допомоги Україні

Літак RAAF E-7A Wedgetail відправився в Німеччину для підтримки захисту шляхів міжнародної гуманітарної та військової допомоги Україні.

Розгортання Wedgetail виконує зобов’язання, взяті урядом Австралії напередодні візиту прем’єр-міністра на саміт НАТО у Вільнюсі.

Літак прибув на авіабазу Рамштайн в рамках операції Kudu. З ним прибули 100 співробітників.

Прем'єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе заявив, що Австралія залишається непохитною у підтримці України.

Я з гордістю підтверджую, що E-7A Wedgetail прибув до Німеччини, щоб розпочати свою важливу місію. Австралія має честь надати цей літак, щоб допомогти захистити життєво важливу лінію гуманітарної та військової допомоги, що надходить в Україну, – сказав Альбанезе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?