США та Австралія готують пакет допомоги Україні з бронемашинами та артилерією — The Guardian
Категорія
Світ
Дата публікації

США та Австралія готують пакет допомоги Україні з бронемашинами та артилерією — The Guardian

США та Австралія готують пакет допомоги Україні з бронемашинами та артилерією — The Guardian
Джерело:  online.ua

Австралія та США готують спільний пакет допомоги Україні. Про нього можуть оголосити вже наприкінці травня.

Джерело: The Guardian

Австралія та США оголосять про пакет допомоги Україні

Австралійські ЗМІ повідомляють, що США та Австралія разом працюють над пакетом допомоги, який міг би бути результатом угоди Канберри з Парижем про спільне постачання боєприпасів Україні для відсічі російському вторгненню.

Ми є великими прихильниками зусиль України з відсічі російським загарбникам, і це буде відображено в бюджеті, - сказав скарбник Австралії Джим Чалмерс.

Бюджет оприлюднять 9 травня. Також очікується візит до країни президента США Джо Байдена.

Видання пише, що 2 квітня Україна подала Австралії список бажань щодо військової допомоги, який включає бронемашини Hawkei, артилерію та боєприпаси.

На минулому тижні сотні українців-австралійців вийшли на мітинг з вимогою до уряду передати Україні Hawkei.

 Допомога Австралії Україні

Нагадаємо, що 30 січня Австралія та Франція підписали угоду про спільне виробництво 155-мм снарядів для України.

Австралія постачає порох, а Франція виготовляє боєприпаси. Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню тоді повідомив, що країни виготовлять "кілька тисяч" артилерійських снарядів для України.

У лютому Австралія оголосила, що надішле безпілотники в Україну та розширить санкції проти російського уряду, військових і ЗМІ в рамках зобов’язання підтримувати Київ «стільки, скільки буде потрібно».

Повідомляється, що йшлося про БПЛА на суму 33 млн доларів, вони не є ударними, проте допоможуть українським збройним силам контролювати пересування російських військ.

Загальна допомога Австралії Україні становить 510 млн доларів, включаючи 90 броньованих транспортних засобів Bushmaster.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?