Франція та Австралія ухвалили спільне потужне рішення щодо допомоги ЗСУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція та Австралія ухвалили спільне потужне рішення щодо допомоги ЗСУ

Франція та Австралія ухвалили спільне потужне рішення щодо допомоги ЗСУ
Джерело:  online.ua

Франція та Австралія офіційно домовилися про співпрацю у рамках багатомільйонного проєкту з виробництва "кількох тисяч" артилерійських снарядів для Збройних сил України. З такою заявою виступили міністри закордонних справ і оборони обох країн після завершення переговорів у Франції.

Джерело:  CNN

Франція та Австралія вироблятимуть артилерійські снаряди для ЗСУ

За словами очільника Міноборони Франції Себастьєна Лекорню, декілька тисяч 155-міліметрових снарядів мають намір виробити спільно, в рамках безпрецедентного партнерства між Австралією і Францією.

Він також звернув увагу на те, що французька збройова компанія Nexter буде співпрацювати з австралійськими компаніями, які постачатимуть порох для снарядів.

Це є частиною постійного рівня підтримки, яку Франція та Австралія надають Україні, щоб переконатися, що Україна зможе втриматися в цьому конфлікті і домогтися його завершення на своїх умовах, - наголосив глава Міністерства Австралії Річард Марлес.

Як стверджують журналісти, жодна із сторін цієї угоди не назвала точну кількість артилерійських снарядів, що перевищує "кілька тисяч", однак вони запевнили, що це буде довгострокова співпраця.

Це перші переговори двох країн на високому рівні відтоді, як два роки тому Австралія відмовилася від оборонної угоди з Парижем на користь угоди з Великою Британією та США, яка тепер відома як AUKUS, - нагадує редакція ЗМІ.

Не можна також не згадати про те, що 30 січня Франція підтвердила угоду з Італією про купівлю 700 ракет для ЗРК SAMP/T, який готують Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?