Іран відмовився визнавати анексію захоплених Росією регіонів України
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран відмовився визнавати анексію захоплених Росією регіонів України

Іран відмовився визнавати анексію захоплених Росією регіонів України
Джерело:  online.ua

Як стверджує очільник МЗС Ірану Хоссейн Амірабдоллахян, влада його країни не визнає й не планує визнавати анексію Росією окупованих територій України.

Джерело:  TRT World

Іран не визнає анексію захоплених РФ українських територій

Ми виступаємо проти війни і переселення людей в Україні. З іншого боку, ми визнаємо суверенітет і територіальну цілісність країн у рамках міжнародного права, і з цієї причини, незважаючи на прекрасні відносини між Тегераном і Москвою, ми не визнаємо відокремлення Криму від України, - виступив із заявою з цього приводу Хоссейн Амірабдоллахян.

Іранський дипломат також нагадава про те, що офіційний Тегеран ніколи не визнавав відокремлення Луганської і Донецької областей від України, бо він нібито "наполягає на своєму постійному принципі у міжнародній політиці".

Коли ми говоримо, що війна не є рішенням в Україні, ми маємо це на увазі, і ми віримо, що це фундаментальна політика, і ми покладаємось на це, - цинічно заявив глава МЗС Ірану.

За словами журналістів, іранський дипломат 17 січня прибув до Анкари з робочим візитом, де провів переговори безпосередньо з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом.

Що важливо розуміти, публічні заяви влади Ірану є замилюванням очей, оскільки офіційний Тегеран надає армії РФ військову підтримку у війні проти України, постачаючи російським окупантам дрони-камікадзе.

Враховуючи цей факт Штати, Євросоюзу та інші країни Заходу ввели нові потужні санкції проти Ірану.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?