Чого чекати від нових санкції ЄС проти РФ — пояснення Шмигаля
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чого чекати від нових санкції ЄС проти РФ — пояснення Шмигаля

Чого чекати від нових санкції ЄС проти РФ — пояснення Шмигаля
Джерело:  online.ua

За словами очільника Кабміну Дениса Шмигаля, офіційний Київ розраховує, що 10-й пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії влючатиме обмеження проти ядерної галузі Росії, насамперед проти "Росатома". Про це він повідомив за підсумками зустрічі у Києві з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії Франсом Тіммермансом.

Джерело: Фейсбук-сторінка КМУ

Шмигаль відповів, якими будуть нові санкції ЄС проти Росії

Глава українського уряду зазначає, що його команда продовжує роботу з європейськими партнерами над підтримкою за чотирма напрямками:

  • демілітаризація Запорізької АЕС;

  • постачання електрообладнання;

  • можливості імпорту електроенергії з ЄС;

  • санкції проти Росії.

Розраховуємо, що 10-й пакет міститиме обмеження проти ядерної галузі росії, зокрема "Росатома". Агресор має бути покараний за атаки на енергетику України та злочини проти екології, - наголосив очільник Кабінету міністрів України.

Окрім того, Денис Шмигаль підтвердив, що також встиг обговорити з Франсом Тіммермансом питання післявоєнного відновлення нашої країни.

На переконання глави українського уряду, відбудова повинанна відбуватися на основі принципів зеленого курсу.

Окрім того, наголошується, що Україна має значний потенціал у сфері альтернативної енергетики, а це дасть можливість офіційному Брюсселю якомога швидше відмовитися від російських викопних ресурсів.

Український прем'єр також подякував виконавчому віцепрезиденту Єврокомісії за ініціативу започаткування стратегічного партнерства між Україною та ЄС у сфері відновлюваних газів.

Денис Шмигаль озвучив прогноз, що найближчим часом офіційний Київ зможе нарешті підписати відповідний меморандум.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?