У США з'явилися нові проблеми у питанні допомоги Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

У США з'явилися нові проблеми у питанні допомоги Україні

У США з'явилися нові проблеми у питанні допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися американським журналістам, влада США зіткнулася з новими проблемами у питанні допомоги Україні з ремонтом енергетичної інфраструктури, яка постраждала від російських ракетних ударів. Складнощі виникають через брак необхідних компонентів і несумісність тих компонентів, які Києву може передати команда президента США Джо Байдена.

Джерело:  CNN  з посиланням на свого інсайдера

Штати зіткнулися з проблемою у питанні допомоги Україні

Анонімне джерело видання розповідає, що офіційний Вашингтон й партнери постали перед проблемою порушення глобального ланцюжка постачання необхідного для ремонту обладнання в Україні після ударів РФ.

Деякі з важливих компонентів ремонту енергомережі, які використовуються в Сполучених Штатах, не сумісні в Україні, оскільки призначені для роботи на різних частотних діапазонах, - йдеться в повідомленні.

Наразі команда очільника Білого дому Джо Байдена плекає надію, що передача нових систем ППО посилить захист України від ударів армії РФ по критичній інфраструктурі, щоб обладнання, яке надав Вашингтон та інші країни, вціліло.

У короткостроковій перспективі американська сторона намагається визначити місцеперебування пріоритетних для української сторони об'єктів критичної інфраструктури, яка буде використовуватись для надання критично важливих послуг, як-то водо- й теплопостачання, навіть у разі блекауту, - пише видання.

Яку уже згадувалося раніше, 2 тижні тому США відправили Україні першу частину свого енергетичного обладнання вартістю близько 13 мільйонів доларів, щоб підтримати енергетичну інфраструктуру країни після нападу зі сторони країни-агресорки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?