В Україні скоротився дефіцит електроенергії — Укренерго
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні скоротився дефіцит електроенергії — Укренерго

В Україні скоротився дефіцит електроенергії — Укренерго
Джерело:  online.ua

В енергосистемі України дещо скоротився дефіцит потужності завдяки збільшенню обсягів виробництва електроенергії. Після відновлювальних робіт до мережі підключили блок однієї теплоелектростанції, яка була пошкоджена російськими ракетними атаками.

Джерело: Укренерго

В українській енергосистемі дещо зменшився дефіцит потужності

Дефіцит потужності в системі дещо скоротився завдяки збільшенню обсягів виробництва електростанцій. Після аварійно-відновлювальних робіт включено в мережу блок на одній з теплових електростанцій, що постраждала під час однієї з останніх російських ракетних атак, – повідомили в Укренерго.


Там зазначили, що дефіцит все одно є і наявної потужності не вистачає для усіх споживачів.

Наявної потужності в системі все одно недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів в країні. Тому що в енергосистемі водночас збільшився і рівень споживання. Це пов’язано з поетапним поверненням в роботу електромереж, що були пошкоджені під час масованих атак, а також з відновленням енергетичної інфраструктури на деокупованих територіях, – розвіла пресслужба НЕК “Укренерго”.

У компанії відзначили, що збільшилась кількість споживачів, яким хоча б частково відновлено електропостачання, також зростає і обсяг споживання промисловості.

У зв’язку з цим до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень для збалансування енергосистеми, – наголосили в Укренерго.

Там нагадали, що українська енергетична система пережила 9 ракетних атак та 12 атак БПЛА ворога і все ще потребує значних ресурсів та часу на відновлення.

Ремонтні бригади працюють цілодобово у всіх областях. Заживлені всі об’єкти критичної інфраструктури.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?