США ввели санкції проти причетних в Ірані до розробки дронів та балістичних ракет
Категорія
Економіка
Дата публікації

США ввели санкції проти причетних в Ірані до розробки дронів та балістичних ракет

США ввели санкції проти причетних в Ірані до розробки дронів та балістичних ракет
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена запровадила нові потужні санкції проти осіб, пов'язаних з іранським виробником дронів, які були використані у війні в Україні. Окрім того, під санкції потрапив керівник ключової організації, яка відповідає за нагляд за іранськими програмами балістичних ракет.

Джерело: сайт Держдепу

США запровадили нові санкції проти ворогів України

Згідно з останніми даними, Мінфін США вніс до санкційного списку сім осіб, які керують компаніями Qods Aviation Industries (QAI), іранським оборонним виробником, відповідальним за розробку і виробництво безпілотних літальних апаратів, а також Організації аерокосмічної промисловості Ірану, відповідальної за нагляд за іранськими програмами з розробки балістичних ракет.

Сьогоднішні дії здійснюються на виконання резолюції 13382 і є продовженням наших визначень у вересні та листопаді фізичних та юридичних осіб, причетних до виробництва та передачі іранських БПЛА серій "Shahed" та "Mohajer", які Москва продовжує використовувати у своїх брутальних атаках проти України, у тому числі проти її критичної інфраструктури, - мовиться на сайті Державного департаменту США.

Команда глави Держдепу Ентоні Блінкена звертає увагу на те, що військова підтримка РФ з боку іранського режиму не лише призводить до ескалації конфлікт в Україні, а також й призвели до порушення резолюції Ради Безпеки ООН 2231 через надання військових БПЛА без попереднього, індивідуального погодження з Радою Безпеки ООН.

Офіційний Вашингтог наголошує, що саме Іран зараз став головним військовим прихильником країни-агресорки у війні проти України.

Іран повинен припинити свою підтримку неспровокованої агресивної війни Росії в Україні, і ми продовжуватимемо використовувати всі наявні в нашому розпорядженні інструменти для зриву та затримки цих поставок та накладання штрафів на суб'єктів, які беруть участь у цій діяльності, - підкреслюють американські чиновники.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?