Австралія виділяє 500 тисяч доларів на боротьбу з вірусом Зіка
Категорія
Економіка
Дата публікації

Австралія виділяє 500 тисяч доларів на боротьбу з вірусом Зіка

Австралія виділяє 500 тисяч доларів на боротьбу з вірусом Зіка

Австралія виділить 500 тисяч доларів островам Тихоокеанського регіону для боротьби з поширенням вірусу Зіка, повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на прес-службу міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії.
«Зупинити поширення вірусу Зіка в Тихому океані є важливим з точки зору захисту Австралії від вірусу, який вже з'явився в регіоні... Австралія виділить на це 500 тис австралійських доларів», - йдеться в заяві міністра міжнародного розвитку Тихоокеанського регіону Стівена Сіобо.
Головний акцент буде зроблений на запобігання загрози в Королівстві Тонга, де за повідомленнями медиків, збільшилася кількість підозрілих випадків.
«Уряд Тонга вже здійснює національну програму, і наша допомога дозволить скоротити поширення вірусу», - вважає міністр.
Допомога Австралії передбачає внесок в програми протидії вірусу Зіка в Тихоокеанському регіоні, яку здійснює Всесвітня організація охорони здоров'я. Програма спрямована на забезпечення скоординованої відповіді на загрози регіону, включаючи поліпшення моніторингу та доступу до програм тестування, діагностування та лікування.
У Тонга Австралія буде працювати разом з міністерством охорони здоров'я королівства і ВООЗ над контролем популяції комарів.
Наразі Австралія вже надала Червоному хресту Тонга 4 тисячі інсектицидних протимоскітних сіток для захисту в першу чергу вагітних жінок і дітей. Крім того, в рамках двосторонньої програми з охорони здоров'я буде проведена роз'яснювальна кампанія щодо запобігання поширення вірусу.
Нагадаємо, в Пуерто-Ріко оголошено режим НП через вірус Зіка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?