Австралію накрила найсильніша за 50 років повінь — фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Австралію накрила найсильніша за 50 років повінь — фото і відео

Австралію накрила найсильніша за 50 років повінь — фото і відео
Джерело:  online.ua

21 березня Австралію накрила найсильніша за 50 років повінь, яка стало наслідком сильної зливи. Найбільше постраждав Сідней і близькі до нього населені пункти. Влада оголосила стихійне лихо і закликала людей в деяких районах міста Сідней терміново покинути свої будинки, оскільки потоки води вже почали масові руйнування. Аварійні служби оцінюють загальну кількість пошкоджених будинків сотнями. Метеорологи попередили, що злива триватиме ще кілька днів. Очікується, що в деяких районах випаде до 300 мм опадів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Прем'єрка Нового Південного Уельсу Гледіс Береджіклян попередила, що в деяких частинах північного узбережжя штату відбувається одне з найнебезпечніших за останні 50 років стихійних лих. До того ж ще й річка Варрагамба, яка є головним джерелом води в Сіднеї, вперше за багато років почала розливатися, що тільки погіршило ситуацію в регіоні. Через повінь основні дороги в Сіднеї перекрили, а в центрах аварійної евакуації, які створили у всіх штатах Австралії, збираються сотні людей.

Жителі Сіднея розміщують в соціальних мережах фото і відео, на яких показують масштаб повені. На них видно, що деякі будинки пішли під воду, а людей евакуюють з небезпечних районів вертольотами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Ісландії вперше за 6 тисяч років прокинувся вулкан Фаградальсфьядль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?