В Ісландії прокинувся вулкан Фаградальсфьядль — видовищні фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ісландії прокинувся вулкан Фаградальсфьядль — видовищні фото і відео

В Ісландії прокинувся вулкан Фаградальсфьядль — видовищні фото і відео
Джерело:  online.ua

Напередодні ввечері в Ісландії вперше за 6 тисяч років прокинувся вулкан Фаградальсфьядл, чому передували близько 40 тисяч землетрусів. У перекладі Fagradalsfjall означає гора красивої долини. Цей вулкан розташований приблизно в 30 км від ісландської столиці країни Рейк'явіка. Пробудження вулкана миттєво помітили жителі прилеглих до гори зон - небо відразу ж засвітилося червоним кольором. У Ісландській метеорологічній службі повідомили, що розпечена порода створила 500-метрову тріщину і фонтаном вирвалася назовні. Відзначається, то в перші години виверження лава піднімалася вгору на 100 метрів і розлилася на площі більше одного квадратного кілометра, що порівнянно площам 200 футбольних полів. У мережі вже опублікували фото і відео вулкана Фаградальсфьядль - подивіться на його виверження на ONLINE.UA.

 Виверження вулкана Фаградальсфьядль 20 березня 2021 (фото - twitter.com/Vedurstofan)

У метеорологічному бюро Ісландії назвали виверження Фаградальсфьядля невеликим, він небезпечний для населення і об'єктів інфраструктури. Тому влада не стала закривати єдиний міжнародний аеропорт Ісландії Кеблавік, розташований в столиці. Очікується, що виверження Фаградальсфьядля не призведе до викиду великої кількості попелу, тому авіасполучення не повинно постраждати.

 Виверження вулкана Фаградальсфьядль 20 березня 2021 (фото - twitter.com/Vedurstofan)

Проте метеорологічне управління закликало жителів Гриндавіка закрити вікна, залишатися вдома і ні за яких обставин не наближатися до місця виверження вулкана, оскільки за виверженням послідує забруднення повітря вулканічним газом.

Важливо нагадати, що навесні 2010 року на півдні Ісландії сталося потужне виверження вулкана Ейяфьядлайекюдль, через що було припинено авіасполучення в північній Європі. Через скасування рейсів авіакомпанії втратили близько 200 млн доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що по території Китайської Народної Республіки поширюється потужна піщана буря, яка за своїми масштабами стала найзначнішою за останнє десятиліття. Буря викликала параліч авіасполучення - аеропорти заблоковані через нездатність пілотів вести літаку в таких умовах. Обидва аеропорти Пекіна були змушені скасувати близько 400 рейсів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?