Китай охопила надпотужна піщана буря. На світлинах і відео Пекін став постапокаліптичним містом
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай охопила надпотужна піщана буря. На світлинах і відео Пекін став постапокаліптичним містом

Китай охопила надпотужна піщана буря. На світлинах і відео Пекін став постапокаліптичним містом
Джерело:  online.ua

Територією Китайської народної республіки шириться потужна піщана буря, яка за своїми масштабами стала найзначнішою з останнє десятиріччя. Станом на понеділок, 15 березня, природний катаклізм вдарив по столичному Пекіну, а також багатьох інших регіонах. Зокрема, буря спричинила параліч авіасполучення — аеропорти заблоковані через неспроможність пілотів вести літаку в таких умовах. Обидва аеропорти Пекіна були вимушені скасувати приблизно 400 рейсів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters та інші медіа.

Метеорологи передбачають, що буря пошириться на безліч інших районів республіки у майбутньому. Наприклад, очікується її “прибуття” у північно-західному Синьцзян-Уйгурському автономному районі та північно-східній провінції Хейлунцзян, яка розташована на кордоні з РФ.

Китайська влада оголосила про жовтий рівень небезпеки у країні. Наукові дані вказують на таку концентрацію дрібних твердих частинок у повітрі, що перевищує норму Всесвітньої організації охорони здоров’я у 160 разів.

Піску в повітрі безпосередньо у Пекіні настільки багато, що він розмалював мегаполіс у жовті відтінки, зробивши його схожим на постапокаліптичний Лас-Вегас з фільму “Той, що біжить по лезу: 2049”.

Згідно з дослідженнями, пісок надходить з монголо-китайської пустелі Гобі. Такі явища регулярні для Далекого Сходу, а піщані маси вириваються завдяки вітру далеко за його межі.

Для Пекіна шторми стають регулярними навесні. Китайський уряд намагався боротися проти катаклізмів завдяки зазеленню районів на межах пустелі, відновлюючи їх та намагаючись знизити кількість піску, яка пробивається далі.

Згідно з заявами міністерства довкілля торік, “велика зелена стіна” почала працювати. Там вказали на значне “запізнення” штормів у порівнянні з попередніми роками та зниження їх інтенсивності.

Як повідомляв ONLINE.UA, у лютому на Сході острову Сицилія почалося видовищне виверження вулкану Етна. Науковці зареєстрували перші ознаки цієї події ще напередодні у вівторок, 16 лютого. Наразі світові та європейські медіа вже оприлюднили низку відеороликів, що демонструють вогняні викиди й клуби диму, що виходять з горловини.

Етна станом на сьогодні — найбільший вулкан європейського континенту, що залишається дієвим. Його виверження відбуваються регулярно, останнє з них зареєстрували буквально нещодавно — у 2018 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?